Koje doba dana je najbolje za seks?

tačno.net
Autor/ica 10.7.2013. u 11:51

Koje doba dana je najbolje za seks?

Poznato je da seks osim užitka ima i mnoge pozitivne učinke na psihičko i fizičko stanje.

Istraživanje The Date Reporta pokazalo je da muškarci i žene najbolji seks mogu doživjeti oko 20 sati navečer. Ove se činjenice odnose na tipične uvjete, odnosno na klasičan način života koji uključuje radne dane i ostale obaveze koje nas često sputavaju da nesmetano uživamo u stvarima koje volimo.

Od 6 do 8 sati ujutro

Žene su budne, ali nisu spremne za seks zbog visoke razine melatonina i niske tjelesne temperature. Muškarci, s druge strane, svoj vrhunac seksualnog uzbuđenja doživljavaju upravo tokom tih sati.

Zaključak: Od 6 do 8 sati ujutro je izvrstan za muškarce, ali nije idealno za žene.

Od 8 do 10 sati ujutro

Do ovog doba žene se potpuno razbude i spremne su za seks. Tokom ovih sati žene dosežu najvišu razinu endorfina, pa se mogu lakše uzbuditi. Muška razina testosterona, koji su bili na vrhuncu u ranim jutarnjim satima, sada se vraćaju u normalu.

Zaključak: Žene su spremne, a muškarci nešto manje nego ujutro, ali to vjerovatno niti jednom alfa mužjaku neće biti problem.

Od podneva do 14 sati

Žene su u ovim satima opterećene svim dnevnim zadacima koje obavljaju pa seks i nije na listi prioriteta. Muškarci su se, međutim, skloni baviti mislima o jednoj brzinskoj akciji umjesto ručka.

Zaključak: Niti jednom partneru ovo nije vrijeme stvoreno za seks.

Od 14 do 16 sati

Ženski reproduktivni sistem najbolje funkcionira nakon 16 sati popodne, a sjeme nakon tog doba je najkvalitetnije.

Zaključak: Ako ne želite dijete ili niste još sigurni u svoju odluku, obavezan je seks sa zaštitom.

Od 16 do 18 sati

U ranijim satima dana oba se partnera lakše dogovorila za seks jer su vjerovatno tek stigli kući nakon posla te su umorni i gladni.

tačno.net
Autor/ica 10.7.2013. u 11:51