Dubrave: Izvučena dva tijela, dvojica još uvijek pod zemljom

tačno.net
Autor/ica 22.2.2015. u 16:20

Dubrave: Izvučena dva tijela, dvojica još uvijek pod zemljom

U poslijepodnevnim satima pronađena su i izvučena tijela dvojice mladića, Edina Herića i Alema Dedića, koji su ostali zatrpani na Površinskom kopu Dubrave nakon što se sinoć oko 23 sata obrušio ogromni zemljani sloj 

Tijela mladića bit će prebačena u Klinički centar u Tuzli gdje će se nad njima izvršiti obdukcija, a kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona kazao nam je da se još uvijek radi na pronalasku i izvlačenju i preostale dvojice mladića.

“Na mjestu događaja je velika količina blata ali i zemlje sa kojom je veoma teško raditi. Teško da će se do kraja dana uspjeti doći i do preostalih zatrpanih mladića pa će radovi na njihovom iskopavanju najvjerovatnije biti nastavljeni sutra”, kazao je Šarić za Klix.ba.

Ispod zemljanog nanosa još uvijek se nalaze Arif Alibašić i Adel Šehić.

Oni su ilegalno boravili na području PK Dubrave gdje su prikupljali ugalj.

Na PK Dubrave zajedno sa četvoricom zatrpanih mladića bio je i Mersad Dedić koji je nakon ukazane pomoći na lični zahtjev napustio UKC Tuzla. Njemu su, na svu sreću, konstatovane samo lakše tjelesne povrede.

Pretpostavlja se kako je usljed kopanja uglja došlo do obrušavanja kompletne etaže. Pod zemljom su ostali mladići i vozilo s kojim su se dovezli.

Da li je sinoćnji zemljotres bio jedan od uzroka obrušavanja zemlje pokazat će detaljna istraga nakon okončanja uviđajnih i drugih istražnih radnji na ovom mjestu.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 22.2.2015. u 16:20