Kelidoskop u Tuzli

tačno.net
Autor/ica 28.8.2016. u 09:51

Kelidoskop u Tuzli

“Kaleidoskop Art park“ je radionica i zabava uz muziku za sve, koju će u Gradskom parku upriličiti članovi udruženja „Tuzlanska amika“ u saradnji sa prijateljima iz Italije, u subotu, 27.08. od 18:00. Radionice su namijenjene uglavnom djeci i mladima, ali svi građani, svih uzrasta su pozvani da učestvuju u aktivnostima radionica i zabavi u Gradskom parku, a cilj je usrećiti najmlađe i napraviti zabavu u kojoj će uživati i družiti se sa vršnjacima, malo starijima i puno starijima…
Planirane aktivnosti pružaju mogućnost zajedničkog druženja, kreativnog i stvaralačkog načina provođenja slobodnog vremena.
Ovakav način druženja učesnicima pruža priliku da budu kreativni i da svoju inspiraciju i maštu koriste u izradi predmeta od raznih materijala, igri, zabavi i druženju.

Pozivaju se roditelji da svoju djecu dovedu u Gradski park, da uživaju u radionici i muzici. Svi učesnici imaju slobodu u umjetničkom izražavanju i u donošenju novih ideja i prijedloga.

Vođeni kreativnošću umjetnika/ca koji su u različitim europskim gradovima, sličnim projektima osmislili turističke atrakcije, aktivisti Omladinskog pokreta Revolt i volonteri festivala Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop oslikali su stepenice koje vode od naselja Bulevar do Gradine i time ovaj pješački prilaz bolnici učinili vedrijim, te su time iskazali svoju kreativnost i angažiranost.

U nedjelju, 28.08. u 12:00, aktivisti Omladinskog pokreta Revolt, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i gradu Tuzla simbolično će predati svoj rad.

„Naša ideja je bila da stepenice koje vode ka UKC-u „osvježimo“, da im damo život i priču, te ih učinimo što veselijima. Jednostavno, želimo prolaznicima, koji prelaze ovu trasu, svakodnevni život učiniti svjetlijim i pozitivnijim. Ovo su prve stepenice koje su obojene šarenim, veselim tonovima, sa simboličnim obilježjima bosanskog ćilima, naše tradicije, ali i univerzalnim porukama ljubavi i mira“, poručili su autori ovog djela.

tačno.net
Autor/ica 28.8.2016. u 09:51