Žena izvršila samoubistvo nakon napada u sedištu YouTube-a

tačno.net
Autor/ica 4.4.2018. u 09:24

Žena izvršila samoubistvo nakon napada u sedištu YouTube-a

Tri osobe su ranjene u sedištu kompanije YouTube u San Brunu u Kaliforniji nakon što je naoružana žena upala u prostorije i otvorila vatru. Policijski izvori su saopštili da je ona podlegla od povreda koje je nanela sama sebi vatrenim oružjem, i da se radi o samoubistvu.

U bolnici u San Francisku su potvrdili da je jedna osoba u teškom stanju.

Agencija AP je navela da je žena koja je osumnjičena za oružani napad 39-godišnjakinja iz San Dijega i da su je vlasti identifikovale kao Nasim Agdam.

Mediji u Kaliforniji su preneli da se bavila veganskim temama i da je bila “gnevna” zbog navodne cenzure njenih video snimaka na Jutjubu.

“Nema slobode govora u stvarnom svetu i bićete zabranjeni zbog izgovaranja istine koju ne podržava sistem”, navela je prethodno ona na internetu, piše list San Francisko kronikl.

Menadžer YouTube-a Tod Šerman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče i prvo pomislio da je u pitanju zemljotres, ali mu je rečeno da se u zgradi nalazi naoružana osoba.

“U tom trenutku svaka nova osoba koju sam video bila je potencijalni napadač. Neko drugi je rekao da je osoba pucala kroz vrata a zatim izvršila samoubistvo”, napisao je Šerman na Twitteru.

“Video sam krv na podu i stepenicama. Provirili smo napolje i onda strčali niz stepenice i izašli iz zgrade”.

Neki od zaposlenih su opisali kako su ljudi panično trčali iz zgrade dok su se drugi zabarikadirali u svojim kancelarijama.

Jedan od zaposlenih je kazao je da su svi “pokušavali da izjure napolje što je pre bilo moguće”.

Predsednik SAD Donald Tramp je poručio da su njegove molitve i misli uz sve koji su bili uključeni u ovaj događaj, zahvalivši se policiji i hitnim službama na brzoj reakciji.

RSE

tačno.net
Autor/ica 4.4.2018. u 09:24