Ultradesničarka Marine Le Pen popularnija od predsjednika Hollande-a!

tačno.net
Autor/ica 18.3.2013. u 10:10

Popularnost francuskog  predsjednika Francoisa Hollandea pala je na najnižu razinu od njegova izbora u svibnju i po prvi puta je niža od one koju uživa čelnica krajnje desnice Marine Le Pen, pokazali su rezultati anketa objavljeni u nedjelju.

Samo je 31 posto Francuza, osam posto manje nego prošlog  mjeseca, zadovoljno radom Francoisa Hollandea koji se bori s najvišom nezaposlenošću u posljednjih 13 godina i gospodarstvom u stagnaciji, po ispitivanju javnog mišljenja provedenom za list Metro i televiziju LCI.

Hollande je svoje predsjedništvo započeo s podrškom 59 posto  Francuza i od tada se muči ispuniti obećanje da će zaustaviti rast nezaposlenosti, a njegova je vlada najavila rezanje milijardi javnih  troškova.

Istaknuti oporbeni političari, uključujući bivše konzervativne  premijere Francoisa Fillona i Alaina Juppea, trenutno su popularniji od Hollandea i premijera Jean-Marc Ayraulta. Čelnica krajnje desnice Marine Le Pen po popularnosti je za jedan posto pretekla Hollandea po prvi put otkako je preuzeo vlast.

Gotovo dvije trećine ispitanih želi preustroj vlade.

Ispitivanje je provedeno od 9. do 14. ožujka na uzorku od 1010 osoba.

SEEbiz.eu

Foto: DDM

tačno.net
Autor/ica 18.3.2013. u 10:10