Ubijena poslanica britanskog parlamenta

tačno.net
Autor/ica 17.6.2016. u 15:55

Ubijena poslanica britanskog parlamenta

Britanska poslanica Džo Koks preminula je nakon što je upucana i ubodena u svojoj izbornoj jedinici na severu Engleske, javlja AFP.

Na Džo Koks (41), poslanicu laburista, pucao je jedan 52-godišnji muškarac u mestu blizu Lidsa, i uhapšen je.

Kako navode očevici, poslanica Koks je bila uvučena u koškanje dva čoveka u selu Birstol kod Lidsa. Jedan od njih se gurao s poslanicom i onda su se čula dva hica iz pištoilja, a ona je pala između dva automobila.

Hitna pomoć je stigla oko 15 minuta kasnije, rekao je jedan očevidac.

Britanski premijer Dejvid Kameron otkazao planirano putovanje na Gibraltar, na miting u okviru kampanje za ostanak u Evropskoj uniji, a predstavnici oba bloka – i pristalica i protivnika ostanja u EU su objavili da prekidaju aktivnosti za danas.

Kameron je trebalo da danas otputuje u kratku, dvočasovnu posetu Gibraltaru da glasove za ostanak Velike Britanije u Uniji traži na referendumu koji se održava 23. juna. On je napisao na Tviteru da neće prisustvovati večerašnjem mitingu na Gibraltaru.

Vođe rivalskih kampanja za ostanak u Uniji ili za izlazak iz nje saopštile su da su zbog oružanog napada na poslanicu otkazani svi događaji predviđeni za danas.

Završnica aktivnosti obe strane su u punom jeku uoči referenduma koji se održava za nedelju dana, 23. juna.

N1

tačno.net
Autor/ica 17.6.2016. u 15:55