U napadu u Londonu najmanje petoro mrtvih i 40 povređenih

RSE
Autor/ica 23.3.2017. u 10:09

U napadu u Londonu najmanje petoro mrtvih i 40 povređenih

Nekoliko zemalja, među kojima Sjedinjene Države, Nemačka, Francuska, Rusija i Turska izrazile su solidarnost s Velikom Britanijom gde je u jučerašnjem terorističkom napadu kod zgrade parlamenta u Londonu poginulo pet osoba – policajac, troje civila i napadač, dok je povređeno najmanje 40 ljudi.

Antiteroristička jedinica policije Velike Britanije istražuje profil napadača. Policija opisuje napad kao “pljačkaški teroristički incident”. Smatra se da je napadač bio povezan sa islamističkim ekstremistima. U policiji veruju da im je identitet napadača poznat, ali nisu hteli da otkriju detalje.

Pripadnici policije izvršili su sinoć raciju u jednoj kući u Birmingemu i uhapsili nekoliko osoba za koje se smatra da su povezane sa napadom u britanskoj prestonici, preneo je Skaj njuz, pozivajući se na neimenovane izvore.

U londonskoj policiji nisu hteli da komentarišu da li su pronašli vezu između napadača i sinoć uhapšenih lica.

Napad je počeo u sredu poslepodne kada se automobil na Vestminsterskom mostu zaleteo u pešake, pokosio ih i nakon toga krenuo prema zgradi britanskog parlamenta. Bio je obučen u crno i pokušao je da uđe u zgradu parlamenta. Nožem je napao policajca nakon čega su policajci na njega pucali. Prema izjavama svedoka čula su se najmanje četiri pucnja.​

Doktori bolnice Thomas’ Hospital ranije su izjavili da je u napadu puno povređenih, a među njima onih sa “katastrofalnim” ozledama.

Kako je javio Rojters, iz Temze je izvučena žena sa ozbiljnim povredama.

Svedoci sa lica mesta preneli su da je više povređenih osoba ležalo na Vestminsterskom mostu, nedaleko od parlamenta.

Kancelarije u zgradi samog parlamenta bile su zatvorene, a zasedanje oba doma parlamenta prekinuto.

Tagovi:
RSE
Autor/ica 23.3.2017. u 10:09