Tajfun usmrtio najmanje deset osoba na Filipinima

tačno.net
Autor/ica 16.7.2014. u 09:28

Tajfun usmrtio najmanje deset osoba na Filipinima

Zatvorene su državne institucije, uredi i škole, a tajfun je u srijedu poharao područje južno od glavnoga grada Manile, pokidavši električne vodove i porušivši drveće zbog kojega su ceste na glavnome otoku Luzonu blokirane

Od posljedica tajfuna Rammasuna, najsnažnijeg koji je pogodio Filipine ove godine, dosad je smrtno stradalo najmanje deset osoba diljem zemlje, a oko 370.000 ljudi bilo je prisiljeno na evakuaciju, izvijestile su spasilačke ekipe.

Zatvorene su državne institucije, uredi i škole, a tajfun je u srijedu poharao područje južno od glavnoga grada Manile, pokidavši električne vodove i porušivši drveće zbog kojega su ceste na glavnome otoku Luzonu blokirane.

Tajfun nije poštedio ni glavni grad Manilu, no predsjednik filipinskoga Crvenog križa Richard Gordon rekao je da ondje šteta nije toliko velika te da spasilačke ekipe pomažu stanovnicima koji su ostali blokirani u domovima u južnome gradu Batangasu. Veći dio zemlje ostao je bez opskrbe električnom energijom.

“Nemamo izvješća o većim poplavama u podzemnoj željeznici u glavnome gradu jer tajfun nije donio kišu, no vjetar je bio iznimno snažan”, rekao je Gordon.

Evakuirano je oko 370.000 ljudi, najviše iz istočne pokrajine Albay, prve koja se našla na udaru tajfuna. Ondje su škole, sportske dvorane i ostale veće gradske dvorane pretvorene u skloništa. Dužnosnici izvješćuju da se očekuju novi udari tajfuna koji bi se prema meteorološkim predviđanjima trebao nastaviti kretati prema zapadu zemlje.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 16.7.2014. u 09:28