Samoubilački napad u Turskoj, ranjena četiri policajca

tačno.net
Autor/ica 15.11.2015. u 13:34

Samoubilački napad u Turskoj, ranjena četiri policajca

U samoubilačkom napadu pripadnika Islamske države u gradu Gazijentep na jugoistoku Turske ranjena su četiri policajca, javli su u nedelju lokalni mediji.

Jedan od ranjenih policajaca je u teškom stanju.

Gazijentep se nalazi u blizini tursko-sirijske granice, a udaljen je oko 300 kilometara od Antalije, gde danas počinje Samit Gripe najrazvijenijih zemalja na svetu G20, na kojem će se izmedju ostalog raspravljati o borbi protiv džihadista.

Pripadnik Islamske države izvršio je sinoć samoubilački napad u trenutku kada je turska policija krenula u juriš na jedan stan u kojem se verovalo da se kriju džihadisti.

Policija je počela tu akciju u okviru istrage o dvostrukom samoubilačkom napadu koji se u Ankari dogodio 10. oktobra ispred železničke stanice, kada su ubijene 102 osobe koje su učestvovale u mirovnom maršu.

Bio je to napad sa najviše žrtava u dosadašnjoj istoriji Turske.

Privedena četiri demonstranta na početku samita G20

Turska policija je privela četiri demonstranta koji su želeli da prošetaju do mesta gde se održava samit G20 kako bi predali pismo liderima najrazvijenijih ekonomija sveta.

Policija je u mediteranskom gradu Antaliji sprečila četiri demonstranta iz levičarskih grupa koje se protive održavanju samita G20 da odu do obližnjeg luksuznog letovališta Belek, gde se svetski lideri sastaju, izvestila je agencija Anadolija.

Grupa je zatim održala demonstracije gde su učesnici protesta posedali na zemlju, pre nego što ih je policija uhapsila i privela u jedan sportski centar, koji je pretvoren privremeni pritvorski centar tokom trajanja samita, navela je turska agencija, a preneo AP.

Na dvodnevnom samitu u Turskoj, lideri grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta (G20) razgovaraće ne samo o ekonomskim pitanjima, već i o gorućim svetskim temama kao što su rat u Siriji, izbeglička kriza i borba protiv terorizma.

Među glavnim temama prvog dana susreta biće borba protiv terorizma, naročito aktuelna posle napada u Parizu u petak, u kojima je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje129 ljudi.

RSE

tačno.net
Autor/ica 15.11.2015. u 13:34