SAD planira protjerivanje ilegalnih imigranata

tačno.net
Autor/ica 25.12.2015. u 08:06

SAD planira protjerivanje ilegalnih imigranata

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame namjerava pojačati protjerivanje ilegalnih imigranata iz Središnje Amerike tako što bi bile hvatane cijele obitelji i vraćane u njihove zemlje, objavili su u četvrtak američki mediji.

Val dolazaka djece bez pratnje kao i cijelih obitelji iz El Salvadora, Gvatemale i Hondurasa naveo je američku vladu na pripreme za privođenje i protjerivanje obitelji kojima je već naređeno da napuste zemlju i koje će početi u siječnju.

The Washington Post je prvi izvijestio u srijedu da ministarstvo domovinske sigurnosti planira niz racija čiji je cilj protjerivanje stotina obitelji koje su došle u Sjedinjene Države od početka prošle godine.

Više od 100.000 obitelji su od prošle godine ilegalno ušle u SAD preko njegove jugozapadne granice, piše WP, ali je ta migracija bila zasjenjena valom djece koja su u zemlju ulazila bez pratnje odraslih.

Vladini izvori, koji su zatražili da ostanu neimenovani, rekli su u četvrtak kako je ova akcija odjela za imigraciju i carine označava proširenje od ciljanja uglavnom pojedinaca na progon obitelji s članovima koji nemaju dokumente.

Očekuje se da će broj obuhvaćenih biti nekoliko stotina, a možda i veći, piše WP.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 25.12.2015. u 08:06