Raketiran konvoj s ukrajinskim izbjeglicama iz Luhanska, mnogo žrtava

tačno.net
Autor/ica 18.8.2014. u 15:12

Raketiran konvoj s ukrajinskim izbjeglicama iz Luhanska, mnogo žrtava

Reuters

“Teroristi su ispalili projektile Grad na konvoj izbjeglica iz Luhanska u blizini naselja Hriaščuvatja i Novosvitlivka… Mnogo je civila ubijeno, među kojima žene i djeca”, rekao je vojni glasnogovornik Andrej Lisenko

KIJEV – Konvoj autobusa s izbjeglicama iz istočnog ukrajinskog grada Luhanska pogođen je u ponedjeljak pobunjeničkim projektilima, a moglo bi biti “mnogo žrtava”, objavila je ukrajinska vojska.

“Teroristi su ispalili projektile Grad na konvoj izbjeglica iz Luhanska u blizini naselja Hriaščuvatja i Novosvitlivka… Mnogo je civila ubijeno, među kojima žene i djeca”, rekao je vojni glasnogovornik Andrej Lisenko.

Dužnosnik pobunjeničke stranke zanijekao je odgovornost separatista za napad na izbjeglički konvoj.

“Ukrajinci sami neprekidno bombardiraju cestu.. Mi nemamo mogućnosti poslati projektile Grad na taj teritorij”, rekao je zamjenik premijera samoproglašene Donecke Republike Andrej Purgin.

Pobunjenički mediji prenijeli su međutim da su separatisti i ukrajinske snage razmijenili tešku topničku vatru na području kroz koje su se kretali autobusi.

Ukrajinska vojska objavila je također da je tijekom noći okružila grad Horlivku i zauzela nekoliko manjih naselja na istoku zemlje.

Vojska je uz to objavila da sumnja da su pobunjenici jugoistočno od Donecka, u blizini sela Novokaterinivka, prvi put uzvratili snažnim ruskim raketnim sustavom Uragan. Podaci o žrtvama nisu objavljeni.

Horlivka, grad s više od 230.000 stanovnika koji je u rukama pobunjenika od prvih dana sukoba, strateški je važan jer se nalazi sjeverno od glavne ceste koja povezuje Doneck i Luhansk.

HINA

tačno.net
Autor/ica 18.8.2014. u 15:12