Putin: Moguća privatizacija najvećih energetskih kompanija

tačno.net
Autor/ica 6.10.2014. u 09:55

Putin: Moguća privatizacija najvećih energetskih kompanija

PREDSJEDNIK Rusije Vladimir Putin ne isključuje mogućnost privatizacije paketa dionica najvećih energentskih kompanija.

“Nisam siguran da treba očuvati tu poziciju”, rekao je Putin na prošlotjednom forumu “Rusija zove” u Moskvi te dodao da se razmatra mogućnost izlaska na tržište s velikim paketima najvećih ruskih energetskih tvrtki koje se nalaze pod kontrolom države, prenosi agencija Interfax.

Putin je također rekao da će vlasti i dalje fokusirati na privlačenje stranih investicija. Također je rekao i da neće biti masovne revizije privatizacije, ali u slučaju novonastalih pitanja o primjeni zakona prilikom privatizacije, ona će biti razmotrena.

Ruski predsjednik smatra da su antiruske sankcije “potpuna glupost” i da će imati negativne posljedice za globalnu ekonomiju.

Putin smatra da sankcije narušavaju osnovne principe Svjetske trgovinske organizacije, narušavajući povjerenje u međunarodne financijske institucije i valute.

Osim toga, Rusija namjerava intenzivirati korištenje nacionalnih valuta u trgovanju energetskim resursima, kako s Kinom, tako i sa drugim zemljama, naglasio je ruski predsjednik.

Nedavno je ruska tvrtka Gazpromneft realizirala probnu isporuku nafte u Kinu za rublje, a nacionalna valuta će se koristiti i u drugim vanjskotrgovinskim poslovima, kako sa Kinom, tako i sa drugim zemljama.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 6.10.2014. u 09:55