Predstavnici zemalja članica UN-a u dresovima reprezentacija prisustvovali sastanku

tačno.net
Autor/ica 10.6.2014. u 12:33

Predstavnici zemalja članica UN-a u dresovima reprezentacija prisustvovali sastanku

Ban je tom prilikom istakao kako se već na svakom koraku osjeti euforija uoći predstojećeg Mundijala u Brazilu dodajući kako je i sam veliki ljubitelj fudbala

NEW YORK – Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-moon boravit će u posjeti Brazilu gdje će posmatrati utakmicu između Brazila i Hrvatske na otvorenju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju UN-a navedeno je da će Ban 11. juna otputovati u Brazil gdje će, osim posmatranja utakmice, održati sastanak sa predsjednicom Brazila Dilmom Roussef i drugim brazilskim zvaničnicima.

U okviru svoje posjete, Ban bi 12. juna trebao otputovati i u Boliviju gdje će se sastati sa tamošnjim predsjednikom Evom Moralesom i drugim zvaničnicima te zemlje.

Dodaje se da će generalni sekretar UN-a nakon toga otputovati u Ženevu gdje će prisustvovati sastanku Konferencije Ujedinjenih nacija o trgovini i razvoju (UNCTAD) a gdje bi se trebao sastati sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomasom Bachom.

S druge strane, generalni sekretar UN-a održao je sastanak i sa stalnim predstavnicima zemalja članica Ujedinjenih nacija čije repezenetacije učestvuju na SP-u u Brazilu.

Zanimljivo je da su stalni predstavnici ili njihovi pomoćnici na tom sastanku učestovali u dresovima fudbalskih nacionalnih reprezetacija.

Ki-moon je tom prilikom istakao kako se već na svakom koraku osjeti euforija uoći predstojećeg Mundijala u Brazilu dodajući kako je i sam veliki ljubitelj fudbala.

“Pokušat ću da gledam što više utakmica na Mundijalu. Nekada i sam igram fudbal, a jednom sam i ruku slomio na fudbalskom terenu. Moram odustati od toga da šutiram kao legendarni Pele”, našalio se Ki-moon.

Naglasio je kako je sport vrlo značajno sredstvo koje danas ujedinjuje ljude i narode širom svijeta.

“Koji bi još događaj ubijedio ove ljude da skinu odijela i da obuku dresove svojih reprezentacija”, kazao je generalni sekretar UN-a.

tačno.net
Autor/ica 10.6.2014. u 12:33