Pet Iranaca bičevano, jer su za vrijeme ramazana jeli u javnosti

tačno.net
Autor/ica 27.7.2014. u 10:24

Pet Iranaca bičevano, jer su za vrijeme ramazana jeli u javnosti

Prema predaji, upravo je tijekom tog svetog mjeseca počela objava Kurana proroku Muhamedu. Vjernici se od izlaska do zalaska sunca moraju suzdržati od jela, pića, pušenja i seksualnih odnosa. Štovanje ramazana jedan je od pet stupova islama

Pet osoba je bičevano u gradu Kermanshahu na zapadu Irana jer su tijekom mjeseca ramazana objedovali u javnosti, prenijela je u nedjelju službena novinska agencija Irna.

»Prije nekoliko dana pet osoba je odbilo poslušati upozorenja agenata snaga reda te su namjerno jeli na javnom mjestu tijekom ramazana. Time su prekršili zakon i javno su bičevani«, kazao je Ali Mozafari, čelni čovjek pravosudnih tijela u istoimenoj provinciji.

Iranske vlasti svake godine upozoravaju na obvezu pridržavanja pravila tijekom ramazana, mjeseca posta, no usprkos tim upozorenjima ljude se može vidjeti kako jedu, piju i puše, a posebice ove godine kada su dani dulji i temperature više.

Prema predaji, upravo je tijekom tog svetog mjeseca počela objava Kurana proroku Muhamedu. Vjernici se od izlaska do zalaska sunca moraju suzdržati od jela, pića, pušenja i seksualnih odnosa. Štovanje ramazana jedan je od pet stupova islama.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 27.7.2014. u 10:24