Oslobođena dvojica novinara Al Jazeere u Nigeriji

tačno.net
Autor/ica 6.4.2015. u 09:47

Oslobođena dvojica novinara Al Jazeere u Nigeriji

Ahmed Idris, novinar i Mustafa Ali, producent Al Jazeere, zadržani su u pritvoru u njihovu hotelu u Majduguriju, prijestolnici države Borna, pošto su “pronađeni kako se ‘motaju’ na područjima na kojima su se vodile vojne operacije”, navodi vojska

Dvojica nigerijskih novinara Al Jazeere koje je 24. ožujka na sjeveroistoku zemlje uhitila vojska koja ondje vodi operacije protiv islamista Boko Harama, oslobođena su, priopćila je u nedjelju ta katarska televizijska mreža.

Ahmed Idris, novinar i Mustafa Ali, producent Al Jazeere, zadržani su u pritvoru u njihovu hotelu u Majduguriju, prijestolnici države Borna, pošto su “pronađeni kako se ‘motaju’ na područjima na kojima su se vodile vojne operacije”, navodi vojska.

“Ahmed Idris i Mustafa Ali dobili su dopuštenje da napuste svoj hotel u Majduguriju, gdje su bili zadržani i sada se vraćaju u Al Jazeerin ured u Abuji”, nigerijskoj prijestolnici, piše u priopćenju mreže objavljenom u nedjelju, u kojemu se ne navodi kada su novinari oslobođeni.

Vojska tvrdi da su novinari “primijećeni na raznim mjestima, pa i u zonama kojima je pristup ograničen u državama Jobe i Borno, gdje su se kretali bez osiguranja i potrebnih akreditacija i odobrenja”.

Nigerijska vojska zasad nije komentirala oslobađanje Idrisa i Alija.

Nigerijska vojska je u napetim odnosima s medijima, posebno svjetskim, optužujući ih da daju krnju sliku operacija protiv islamističke skupine Boko Harama.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 6.4.2015. u 09:47