Obama: Amerika se mora suočiti s rasizmom u policiji

tačno.net
Autor/ica 9.7.2016. u 10:06

Obama: Amerika se mora suočiti s rasizmom u policiji

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak kako ubojstva dvojice Afroamerikanaca, koja su u razmaku od dva dana počinili policajci u američkim saveznim državama Minnesoti i Louisiani, pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s “pojavama rasnih predrasuda” u policijskim redovima.

“Tu nije riječ o izoliranim incidentima”, napisao je Obama na svojem facebook profilu. “Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava, na rasna razmimoilaženja koja se iz godine u godinu javljaju u svim segmentima sustava, te posljedični gubitak povjerenja između snaga reda i prevelikog broja pripadnika zajednica kojima služe”, stoji u Obaminu postu.

Ubojstvo Philanda Castilea nakon što ga je zaustavila policija u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti, te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

“Priznati da imamo ozbiljan problem nikako nije oprečno poštovanju i zahvalnosti koje osjećamo prema golemoj većini policajaca koji svakoga dana svoje živote stavljaju na kocku kako bi nas zaštitili”, istaknuo je Obama.

N1

tačno.net
Autor/ica 9.7.2016. u 10:06