Na vrhu liste zlikovaca trebala bi se nalaziti Saudijska Arabija

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 11:45

Na vrhu liste zlikovaca trebala bi se nalaziti Saudijska Arabija

Foto: AP

IRANU ne vjeruju ni SAD, ni Izrael. Sjeverna Koreja, na čelu sa svojim nemilosrdnim vođom, skriva svoje nuklearne tajne od ostatka svijeta. Teritorijalne pretenzije Rusije Vladimira Putina uzbunile su demokratski spektar međunarodne zajednice. Najnovija prijetnja globalnom miru, ISIS, šokirala je svijet neograničenim brojem zvjerstava i terorističkih činova. Pa ipak, uz sve njih, na vrhu liste zlikovaca trebala bi se nalaziti Saudijska Arabija – zlobna, nemilosrdna, izopačena, moćna i opasna baš kao i sve prethodno navedene države, piše Independent.

Saudijska Arabija sistematski širi svoju bolesnu inačicu islama diljem svijeta te potiče i financira mržnju, istovremeno gušeći ljudske slobode i nade. Pa opet, Zapad pada na koljena pred saudijskim čelnicima.

Od prošloga tjedna Saudijska Arabija predsjeda UN-ovim Vijećem za ljudska prava. Takav razvoj događaja otvoreno je podržala Amerika. Glasnogovornik američkog State Departmenta tako je kazao kako se “razgovara o brigama vezanima uz ljudska prava (u Saudijskoj Arabiji)” te kako je “ovo predsjedanje prilika da Saudijska Arabija prouči ljudska prava diljem svijeta, ali i unutar vlastitih granica”.

Meka postala nedostupna siromašnima

Pozicija Amerikanaca u najblažem slučaju izaziva nevjericu. Saudijska Arabija je zemlja u kojoj se u prosjeku svaka dva dana pogubi jedna osoba. Prošloga tjedna, 769 muslimana poginulo je na hodočašću u Meki, a saudijske vlasti na početku su kazale kako je to “božja volja” te su optužile poginule. Meka je od mjesta duhovnosti i jednostavnosti pretvorena u islamski Las Vegas, na svakome kutku dižu se hoteli, neboderi i trgovački centri. Siromašnima je ona postala nepristupačna. Umjesto da se regulira i ograniči broj ljudi koji dolaze, to se ostavlja po strani, jer bi bilo pogubno po profit koji se ostvaruje na tom mjestu.

Usto, zlokobni saudijski utjecaj širi se bez ikakvih prepreka. Kralj Salman ponudio je gradnju 200 džamija u Njemačkoj za potrebe pristiglih izbjeglica, među kojima se nalazi i mnogo muslimana. Salman nije ponudio novac za hranu i osnovne potrepštine koje trebaju izbjeglicama, već za vehabijske džamije, trojanske konje tajnog saudijskog križarskog pohoda. Više islamskih škola sada širi vehabizam, koji polako postaje globalni brend, piše Independent.

Političke kukavice i profiteri ulizuju se Saudijcima

U 14 godina nakon 11. rujna, Saudijci su postali mnogo agresivniji i odlučniji u svojoj namjeri da pobjede u kulturnim ratovima. Ulažu novac u islamističke organizacije i operacije, promoviraju doktrine koje podčinjavaju žene i djecu te osuđuju liberalne vrijednosti i demokraciju. Usto, podupiru i krvavu kampanju bombardiranja u Jemenu u kojoj su poginule tisuće civila, a još tisuće su ranjene.

Ekstremizam je ozbiljan problem. Pozapadnjačeni, liberalni muslimani pokušavaju utjecati na uzavrele, neprijateljski nastrojene mlade muslimanske umove, no u globalu, Zapad je nemoćan. Zapadni vođe ne ulaze u sukobe sa Saudijskom Arabijom, izvor islamističkog ispiranja mozgova i infekcije. Tako se ponašaju zbog nafte i profita koji dolazi od prodaje oružja. Političke kukavice i nemoralni profiteri prava su prijetnja nacionalnoj sigurnosti, patriotizmu i koheziji.

D.H.

Index.hr

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 11:45