Janša najavio mogućnost samoorganiziranja građana ako Cerar ne zaustavi migrantski val

tačno.net
Autor/ica 19.11.2015. u 10:40

Janša najavio mogućnost samoorganiziranja građana ako Cerar ne zaustavi migrantski val

Foto: Reuters

Slovenska vlada nije svjesna svojih štetnih postupaka glede migranata koji zemlji prijete isključenjem iz Schengena, pa bi se moglo dogoditi da se građani samoorganiziraju i sami počnu  kontrolirati granicu, kako bi spriječili  ilegalni ulazak migranata u Sloveniju, upozorio je Janša

U raspravi o terorizmu u Parizu i migrantskoj krizi koju je objavio na Facebooku oporbeni čelnik Janez Janša kritizirao je slovenskog premijera jer dopušta ilegalni tranzit migranata kroz Sloveniju te upozorio na mogućnost da samoorganizirani građani zaustave migrantski val.

Sada se odlučuje o budućnosti Europe i Slovenije jer je Schengensko područje slobodnog kretanja u Europi jedno od najvećih civilizacijskih tekovina EU-a, no slovenski premijer Miro Cerar umjesto da spašava Schengen i zaustavi nezakonit ulazak ilegalnih migranata u Sloveniju dopušta njihov slobodan prolaz i tako doprinosi rušenju Schengena, navodi Janša.
Janša ocjenjuje kako je zbog aktualne  migrantske krize u Velikoj Britaniji sve više onih koji razmišljaju o izlasku iz Europske unije.

Slovenska vlada nije svjesna svojih štetnih postupaka glede migranata koji zemlji prijete isključenjem iz Schengena, pa bi se moglo dogoditi da se građani samoorganiziraju i sami počnu  kontrolirati granicu, kako bi spriječili  ilegalni ulazak migranata u Sloveniju, upozorio je Janša.

Za američkog predsjednika  Baracka Obamu on je naveo da je napravio veliku grešku što je odmah izjavio da SAD neće intervenirati kopnenom vojskom na područjima pod kontrolom tzv. Islamske države iako je jasno da se ona samo iz zraka ne može pobijediti.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 19.11.2015. u 10:40