Izbjeglice nakon sukoba s mađarskom policijom vraćene u Srbiju, na njemačkoj granici gužva, u Austriji mirno

tačno.net
Autor/ica 17.9.2015. u 09:53

Izbjeglice nakon sukoba s mađarskom policijom vraćene u Srbiju, na njemačkoj granici gužva, u Austriji mirno

Dio izbjeglica u srijedu je nakon sukoba s mađarskom policijom na prijelazu Horgoš ušao u tu zemlju pa je u razgovorima srbijanskog i mađarskog ministra unutarnjih poslova dogovoren njihov povratak u Srbiju

Izbjeglice koje su poslije sukoba pri prelasku granice u srijedu s mađarskom policijom ostali u toj zemlji vraćeni su tijekom noći u Srbiju gde su se ponovo susreli sa svojim obiteljima, prenio je u četvrtak ujutro Tanjug pozivajući se na srbijanskog ministra Aleksandra Vulina.

Dio izbjeglica u srijedu je nakon sukoba s mađarskom policijom na prijelazu Horgoš ušao u tu zemlju pa je u razgovorima srbijanskog i mađarskog ministra unutarnjih poslova dogovoren njihov povratak u Srbiju.

Vulin je osudio napad na ekipu RTS i na druge novinare, navodeći da je to dokaz da nasilje koje je mađarska policija pokazala prema migrantima može pogoditi bilo koga. On je rekao da od Mađarske očekuje da učini sve da se pronađu oni koji su napali novinare.

 Broj izbjeglica koji su ušli u Njemačku udvostručio se u srijedu na 7266, objavila je u četvrtak glasnogovornica savezne policije.

“Većina ih je prešla austrijsko-njemačku granicu”, kazala je glasnogovornica Judith Toelle dodajući da je u utorak policija zaustavila 3442 migranata.

U Austriju je, pak,  tijekom noći na četvrtak ušlo tek nekoliko izbjeglica i stanje na granicama je mirno, prenosi austrijska novinska agencija APA.

U Korušku su ušle tek dvije sirijske obitelji od kojih jedna zrakoplovom a u Gradišće dvije osobe.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 17.9.2015. u 09:53