Izazovi njemačke vanjske politike na Zapadnom Balkanu

tačno.net
Autor/ica 3.7.2016. u 10:17

Izazovi njemačke vanjske politike na Zapadnom Balkanu

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) u okviru ciklusa predavanja „Zapadni Balkan i EU“ organizira predavanje Josipa Juratovicazastupnika u njemačkom Bundestagu sa naslovom Izazovi njemačke vanjske politike na Zapadnom Balkanu u srijedu, 13. jula/srpnja 2016, u 10.00 sati, u hotelu »Lev«, 13. sprat/kat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Josip Juratovic (SPD) je zastupnik njemačkog Bundestaga. Rođen je 1959. godine u Koprivnici, Hrvatska. Bio je jedan od najistaknutijih sindikalista u južnoj Njemačkoj.  Od 2005. godine zastupnik je u njemačkom saveznom parlamentu (Bundestag). Od 2014. godine je povjerenik je za integraciju u okviru SPD zastupničke skupine. Član je Odbora za vanjsku politiku u Bundestagu. Područje njegovog djelovanje je i  Zapadni Balkan. Juratovic je potpredsjednik parlamentarne skupine Njemačka- Hrvatska i Njemačka – Bosna i Hercegovina u  njemačkom Bundestagu. Također je član parlamentarne skupine Njemačka – jugoistočna Europa.

U svom predavanju će zastupnik Juratovic predstaviti stajališta do nekih ključnih pitanja njemačke vanjske politike i njegov pogled na izazove, koji se odnose na države Zapadnog Balkana i njihovo uključivanje u euroatlantske integracije.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi dr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

Link: http://ifimes.org/ba/9193

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 3.7.2016. u 10:17