Guaido potvrdio da su razgovori održani u Norveškoj

tačno.net
Autor/ica 17.5.2019. u 09:21

Guaido potvrdio da su razgovori održani u Norveškoj

foto: EPA

Opozicioni lider potvrdio je da Norveška pokušava posredovati između vlasti i opozicije, ali ne i da je postignut sporazum.

Samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guaido potvrdio je da Norveška pokušava posredovati između oporbe i vlade predsjednika Nicolasa Madura.

“Neki su izaslanici otišli u Norvešku”, rekao je Guaido na novinskoj konferenciji.

Međutim, rekao je kako nisu postignuti sporazumi te je zanijekao da dvije strane pregovaraju.

“Nema nikakvih pregovora. To je pokušaj Norveške za posredovanjem, što traje mjesecima. Ovo je bila druga pozivnica za dolazak u Oslo. Sve ostalo je špekulacija”, prenio je Guaidove riječi venezuelski dnevni list El Nacional.

Guaido je opisao norvešku pozivnicu kao “još jednu inicijativu države koja želi surađivati”.

Valero: Pregovori sa demokratskom opozicijom

Venezuelski veleposlanik pri UN-u u Ženevi rekao je u četvrtak da su u Norveškoj u tijeku pregovori između venezuelske vlade i “demokratske” oporbe na kojima se pokušava naći rješenje krize nakon neuspjele pobune protiv predsjednika Nicolasa Madura.

“Da, vode se razgovori između vlade i demokratskog dijela oporbe”, rekao je novinarima Jorge Valero.

Norveško ministarstvo vanjskih poslova reklo je da ne komentira moguće uloge u potencijalnim mirovnim pregovorima ili onima koji su u tijeku.

“Norveška prati situaciju u Venezueli s velikom zabrinutošću. Snažno ohrabrujemo strane da nađu političko i mirno rješenje kako bi se izbjegla daljnja eskalacija”, rekla je glasnogovornica ministarstva.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor/ica 17.5.2019. u 09:21