‘Deportacije počinju’: Boston Globe objavio satiričnu naslovnicu Amerike Donalda Trumpa

tačno.net
Autor/ica 11.4.2016. u 09:07

‘Deportacije počinju’: Boston Globe objavio satiričnu naslovnicu Amerike Donalda Trumpa

Objašnjavaju da satiričnom naslovnicom privode Trumpovu retoriku »logičnom završetku» kako bi čitateljima dali do znanja da »njegova vizija Amerike obećava da će u stvarnom životu biti podjednako strašna kao što je na novinskom papiru«

Američki dnevni list The Boston Globe objavio je u nedjelju satiričnu naslovnicu na kojoj prikazuje što bi se moglo dogoditi sa Sjedinjenim Državama ako Donald Trump bude izabran za predsjednika.

List nosi datum 9. travnja 2017. i naslov »Počinju deportacije«, najavljujući članke o Trumpovom ispunjenju predizbornih obećanja da će deportirati milijune ilegalnih doseljenika.
Ostali članci detaljno skiciraju opasnost trgovinskog rata s Kinom i Meksikom, odbijanje američkih vojnika da ubijaju obitelji terorista, kao i strože zakone o kleveti, usmjerene protiv novinara.

The Boston Globe u uvodniku piše: »Vizija Donalda J. Trumpa o budućnosti naše nacije duboko uznemiruje i duboko je neamerička«.

Objašnjavaju da satiričnom naslovnicom privode Trumpovu retoriku »logičnom završetku» kako bi čitateljima dali do znanja da »njegova vizija Amerike obećava da će u stvarnom životu biti podjednako strašna kao što je na novinskom papiru«.

Pozivaju republikansku stranku da na konvenciji u srpnju podupre drugog kandidata, navodeći kao moguće alternative bivšeg kandidata Mitta Romneya odnosno predsjednika Zastupničkog doma Paula Ryana.

Trump je na skupu u Rochesteru kritizirao satiričnu naslovnicu The Boston Globea, ocijenivši je »glupom«. »Bezvrijedna je, jeftina«, kazao je Trump, nazivajući priču izmišljenom i nepoštenom.

novilist.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 11.4.2016. u 09:07