Braća Kouachi ubijena u policijskom napadu, ubijen i otmičar Amedy Coulibaly

tačno.net
Autor/ica 9.1.2015. u 18:44

Braća Kouachi ubijena u policijskom napadu, ubijen i otmičar Amedy Coulibaly

Francuski specijalci ubili su braću Saida i Cherifa Kouachija, koji su bili zabarikadirani u štampariji na sjeveru Francuske. Policija je izvela napad na njih i usmrtila ih.

Francuska policija je istovremeno pokrenula napade na dvije različite lokacije na kojima su tokom cijeloga dana aktuelne talačke krize i to na istoku Pariza gdje je zatočeno šest osoba, ali i na štampariju u kojoj su se krila braća Kouachi i istovremeno držala jednog taoca.

Britanski The Telegraph je javio da su braća ubijena u napadu ali i da je nekoliko talaca na istoku Pariza oslobođeno.

Da su braća ubijena potvrdila je i agencija AFP koja tvrdi i da ljudi bježe iz supermarketa u kojemu su danas bili zatočeni na istoku Francuske.

Said i Cherif Kouachi bili su u bijegu pred policijom kao osumnjičeni za krvavi napad na redakciju Charlie Hebdoa pri čemu je ubijeno 12 osoba.

Amedy Coulibaly koji je osumnjičen da je jučer ubio policajcku te danas kindapovao i u supermarketu držao šest osoba također je ubijen u napadu francuskih specijalaca.

Kako su javili dopisnici sa mjesta događaja, u istočnom Parizu začulo se nekoliko eksplozija iz supermarketa, a potom je uslijedila i žestoka pucnjava.

Policija je doslovno napravila malu invaziju na objekat, a sve se dešavalo desetak minuta nakon što su napadnuta braća Kouachi u Parizu gdje su se dvojica osumnjičenih za napad na Charlie Hebdo krili. Oni su također držali jednog taoca koji je nakon što su braća ubijena oslobođen.

Coulibaly je danas prijetio Francuskim vlastima da će, ukoliko napadnu braću Kuoachi, pobiti šest talaca koje je držao u supermarketu.
Ranije je javljeno da su dvije osobe u ovoj talačkoj krizi ubijene.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 9.1.2015. u 18:44