Zmajevi bez poraza više od godinu dana, SAD 11 pobjeda u nizu

tačno.net
Autor/ica 7.8.2013. u 12:48

Zmajevi bez poraza više od godinu dana, SAD 11 pobjeda u nizu

Duel fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država na Koševu biće dvoboj dvije reprezentacije koje ne znaju za poraz.

Na najvećem bh. stadionu, Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu, 14. avgusta u prijateljskoj utakmici gostuje fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Izabranici selektora Jurgena Klinsmanna u Sarajevo dolaze prepuni samopouzdanja, jer se nalaze u fantastičnoj seriji od čak 11 pobjeda u nizu.

Posljednji poraz Amerikanci su pretrpili 29. maja ove godine, kada je sa 4:2 bolja bila Belgija.

Nakon toga odigrali su 11 utakmica i ostvarili 11 pobjeda.

Redom su padali: Njemačka (4:3), Jamajka (2:1), Panama (4:0), Honduras (1:0), Gvatemala (6:0), Belize (6:1), Kuba (4:1), Kostarika (1:0), El Salvador (5:1), Honduras (3:1) i Panama (1:0).

S druge strane, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u seriji od devet utakmica bez poraza, što je najduži niz u istoriji Zmajeva.

Posljednji su put izabranici selektora Safeta Sušića poraženi 1. juna 2012. godine, kada je u Chicagu u prijateljskoj utakmici bolji bio Meksiko sa 2:1.

Nakon tog susreta, Zmajevi su odigrali devet utakmica, te ubilježili osam pobjeda i jedan remi, protiv Grčke u Atini.

Utakmica protiv SAD vjerovatno će značiti kraj jednog niza, a kako Zmajevi igraju u posljednje vrijeme, Amerikanci će morati stati sa svojim nizom pobjeda.

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.8.2013. u 12:48