Villarrealova petarda Twenteu, Kijevljani remizirali s Bragom

Autor/ica 7.4.2011. u 14:22

Villarrealova petarda Twenteu, Kijevljani remizirali s Bragom

illarreal je na svom terenu slavio protiv Twentea 5-1. Twente je ambiciozno došao u Španjolsku, lani su prvi put postali prvaci Nizozemske, ove su godine blizu obrane te titule, a u prvih 20 minuta potpuno su dominirali protiv Villarreala. Nakon 15 minuta počeli su prvi zvižduci. Španjolci su bili bez igre i pokušaja prema golu Twentea. 

No iskusni Marchena u 23′ minuti utakmice zabija glavom iz blizine za 1-0. Twenteu se ozlijedio De Jong i problemi za Nizozemce bili su sve veći. Do kraja prvog poluvremena primili su još dva gola. Bojra Valera i Nilmar zabili su za 3-0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom se igra Twentea potpuno raspala. Rossi je zabio prekasan gol za 4-0. Do kraja je Nilmar zabio i peti gol. Nizozemci su uspjeli smanjiti na 5-1, ali ostala je uvjerljiva pobjeda Španjolaca i praktički osigurano polufinale.

Kijevljani razočarali

Start iz snova imao je ukrajinski klub Dinamo Kijev na svom terenu protiv portugalske Brage u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige.

Poveli su Kijevljani preko Yarmolenka već u 6. minuti utakmice. No samo pet minuta kasnije Braga je izjednačila. Hrvatski reprezentativni veznjak u redovima ukrajinskog kluba, Ognjen Vukojević htio je izbiti loptu, no pogodio je svog suigrača Guseva od kojega se lopta odbila u gol. Dinamo je do tog autogola bio bolja momčad. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

 U drugom dijelu vidio je trener Dinama da je vrag odnio šalu i uveo je Andreja Ševčenka u igru. No nije dugo proveo Ševčenko u igri. U 15 minuta sakupio je dva žuta kartona i morao je napustiti teren. Kijevljani su do kraja utakmice igrali s igračem manje i nisu uspjeli zabiti. Ostalo je 1-1.

Prve utakmice 1/4 finala Europske lige:

Villarreal – Twente 5-1

Porto – Spartak 5-1

Benfica – PSV 4-1

Dinamo Kijev – Braga 1-1

Autor/ica 7.4.2011. u 14:22