Vatreni slomili nervozne i prljave Čehe

Autor/ica 4.2.2012. u 22:26

Vatreni  slomili nervozne i prljave Čehe

Na Europskom prvenstvu u futsalu hrvatska malonogometna reprezentacija je ostvarila pobjedu protiv Čeha 5:4 te se plasirala u četvrtfinale kao prvak skupine

‘Mini vatreni’ su upisali i drugi trijumf u drugom svojem susretu. Nakon Rumunjske (2:1) u Spaladium Areni pala je i Češka također minimalnom razlikom.

Bila je to utakmica u kojoj je Hrvatska od početka kontrolirala rezultat i vodstvo iako se Česi nisu predavali te su na razne načine pokušali preokrenuti rezultat.

Stankovićevi izabranici su nakon prvog poluvremena imali 1:0 zahvaljujući majstoriji Grcića (8:16), a u nastavku je malom minijaturom Marinović podigao prednost na 2:0 (22:10).

Česi nakon toga povlače riskantan potez. Odmah su izvadili vratara i zaigrali s igračem više u polju i to im je donijelo pogodak Beleja (23:51) i vratnicu.

Uskoro je Despotović primirio Čehe golom iz daljine u prazna vrata (28:03), ali protivnik se ekspresno vratio u igru golovima Kopeckyjeg (34:45) i Mareša (36:22).

Malo smo strahovali, a tada su Novak (36:45) i Marinović (37:06) vratili prednost na dva razlike. Na kraju su Česi zaključili dvoboj autogolom Novaka (37.47) za konačnih 5:4.

Utakmicu je obilježio i jedan incident, Marinović je pred kraj utakmikce u kontri pogodio vratnicu, a odmah nekoliko sekundi kasnije ga je udario Frič koji je dobio crveni karton. I inače su Česi igrali prljavo, protestirali i stalno verbalno provocirali hrvatske igrače, ali ni na takav način nisu mogli srušiti Stankovićeve dečke.

Ovom pobjedom (bio je dovoljan i bod) Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini te će u četvrtfinalu u Splitu igrati protiv Ukrajine. Tako smo izbjegli europske prvake Španjolce koji bi nas čekali u Zagrebu da smo završili drugi u skupini iza Rumunja

Autor/ica 4.2.2012. u 22:26