Vaha: Nisam ni bio kandidat za selektora BiH

tačno.net
Autor/ica 2.12.2014. u 11:11

Vaha: Nisam ni bio kandidat za selektora BiH

Vahid Halilhodžić definitivno neće biti novi selektor reprezentacije BiH.

Sjajni bh. stručnjak, koji je bez angažmana nakon odlaska iz Trabzonspora, nedavno je viđen u Makarskoj na večeri s čelnicima N/FSBIH, a poznato je kako su Zmajevi bez selektora nakon što je Safet Sušić dobio otkaz zbog katastrofalnog ulaska u kvalifikacije za EP.

Vaha, ipak, odmahuje rukom.

“Našao sam se s ljudima iz Saveza, jer je to red kada te iz tvoje države zovu u vezi tako važne i prestižne funkcije.

“Istina je da sam razgovarao sa ljudima iz N/FSBIH, kako u Makarskoj, tako i u Mostaru. Našli smo se nekoliko puta i ozbiljno pričali. Moram reći kako nisam bio kandidat za selektora, jer to nisam htio biti, ali kada te ljudi iz tvoje države zovu u vezi jedne tako važne i prestižne funkcije, red je odazvati se.

“Puno mi znači što su oko mene konsenzus postigli predstavnici svih konstitutivnih naroda u Savezu, zatim političari i što je najbitnije, navijači, ali zbog osobnih razloga, o kojima ne bih u javnosti, zahvalio sam se na pozivu da budem selektor Bosne i Hercegovine.

“To sam im rekao odmah na početku, nisam im htio davati lažne nade i obećanja koja ne mogu održati. Nismo ni došli do pitanja novca, mog ugovora, niti smo jedni drugima postavljali uvjete. Žao mi je što je reprezentacija BiH u tako teškoj situaciji, bit će joj jako teško plasirati se na Euro, jer nakon nekoliko početnih neuspjeha, morali bi sada nanizati pet ili šest pobjeda bez izgubljenog boda”, kazao je Halilhodžić za “Index”.

Na pitanje ko je njegov favorit od pet preostalih kandidata za selektora BiH, Vaha je rekao:

“Ne bih to komentirao.”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.12.2014. u 11:11