Uz neočekivanu pomoć rekordni Lebron odveo Cavalierse do nove pobjede!

tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 09:57

Uz neočekivanu pomoć rekordni Lebron odveo Cavalierse do nove pobjede!

U maniri pravog ‘sidekicka’ Dellavedova je ubacio 20 poena uz 5 skokova i 4 aisistencije, dok je LeBron utakmicu završio s 40 poena, 12 skokova, 8 asista, 4 ukradene lopte i 2 blokade

Da je nam je netko prije početka sezone rekao da će Cavaliersi voditi 2-1 u finalu protiv koje god momčadi Zapadne konferencije, ne bi tu bilo ništa čudnog. No, da će uz LeBrona Jamesa glavni igrač momčadi biti Matthew Dellavedova, a daLove i Irving uopće neće sudjelovati u finalu, e to bi samo luđaci prognozirali.

Jedan od takvih je očito i sam Dellavedova, čvrsti (neki bi reki prljavi) Australac za kojeg ne postoji izgubljena lopta, tj. ona za koju se ne može baciti na parket ili u publiku. 24-godišnji playmaker je u NBA ušao prije dvije godine putem ljetnih kampova (na draftu ga nije uzeo nitko), a sada u finalu NBA lige igra ulogu Robina LeBronovom Batmanu.

James i Delladvedova ubacili su gotovo dvije trećine svih poena Cavsa, koji su slavili u svojoj dvorani slavili s 96-91. Skoro je završilo i drugačije, budući da su se Warriorski razgoropadili u zadnjoj četvrtini i na krilima probuđenog Stepha Curryja gotovo nadoknadili 17 poena razlike, ali LeBron i društvo ipak nisu ispustili pobjedu iz ruku.

U maniri pravog ‘sidekicka’ Dellavedova je ubacio 20 poena uz 5 skokova i 4 aisistencije, dok je Batman, pardon, LeBron utakmicu završio s 40 poena, 12 skokova, 8 asista, 4 ukradene lopte i 2 blokade. I još jednom nimalo spektakularnim šutom od 14/34 iz igre, što ponovno nije utjecalo na veličinu Kraljeve izvedbe. James je ovom partijom ušao u knjige rekorda, budući da nitko u povijesti lige dosada nije ubacio 123 poena u prve tri utakmice finala, a tek je Michael Jordan seriju završio s većim prosjekom poena (41,5 naspram sadašnjih 41 LeBrona) u cijeloj finalnoj seriji. .

“Ovo je odličan trenutak za mene i moje suigrače. Moj je posao da vodim te dečke, motiviram ih i vičem na njih” – pričao je generalski raspoloženi James nakon utakmice. “No, još nam preostaje učenja, a najbolji učitelj u životu je iskustvo” – zaključio je mudrac iz Akrona.

Na drugoj strani Steph Curry je odigrao vrhunsku zadnju četvrtinu, ali je njegovih pet trica bilo premalo i došlo prekasno. MVP sezone je ogled završio sa 27 poena (10/20 šut iz igre, 7/13 za tri poena), od čega je tek tri ubacio u prvom dijelu utakmice. Iguodala je dodao 15 s klupe, dok je Klay Thomspon ubacio 14.

sn.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 09:57