Ulaznice za meč sa BiH Litvanci svojim navijačima prodaju uz popust i do 70 posto

tačno.net
Autor/ica 4.10.2013. u 13:14

Ulaznice za meč sa BiH Litvanci svojim navijačima prodaju uz popust i do 70 posto

U Litvaniji je danas počela prodaja ulaznica za utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, u kojoj će domaći nacionalni tim 15. oktobra u Kaunasu igrati protiv BiH. Cijene od 22 do 30 eura

U Litvaniji je danas počela prodaja ulaznica za utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, u kojoj će domaći nacionalni tim 15. oktobra u Kaunasu igrati protiv Bosne i Hercegovine, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Cijene karata za meč, u kojem bi se gostujuća ekipa pobjedom plasirala na Mundijal, iznose od 22 do 30 eura. Kako bi privukli što veći broj svojih navijača u Fudbalskom savezu Litvanije odlučili su dati popust čak od 70 posto za ulaznice  koje kupe studenti i penzioneri. Učenici karte mogu dobiti po 30 posto nižoj cijeni, piše na oficijelnoj stranici FS Litvanije, prenosi Anadolu Agency.

Ipak, veliki broj navijača BiH snalazi se, te od danas kupuje ulaznice predviđene i za Litvance. U FS Litvanije, i pored popusta za svoje državljane, predviđaju da će 90 posto kapaciteta stadiona „Dariaus ir Girėno„ u Kaunasu ispuniti Bosanci i Hercegovci, izvještava Anadolu Agency.

Utakmica Litvanija – BiH 15. oktobra počet će u 19 sati. Sudit će je Nijemac Felix Zwayer, a pomagat će mu sunarodnjaci Markus Haecker i Thorsten Schiffner. Četvrti sudija je Christian Dingert (Njemačka). Rezultatski susret je beznačajan za domaću selekciju. BiH pobjeda u Kaunasu, te osvajanje tri boda četiri dana ranije u Zenici u duelu sa autsajderom Lihtenštajnom, direktno iz grupe „G“ vode na SP u Brazil.

tačno.net
Autor/ica 4.10.2013. u 13:14