Tsonga okrenuo 0:2 i izbacio Federera!

Autor/ica 29.6.2011. u 09:44

Tsonga okrenuo 0:2 i izbacio Federera!

Iako su gledatelji u Wimbledonu s kupljenim ulaznicama za petak očekivali međusobne dvoboje četvorice najboljih tenisača svijeta, Jo Wilfried Tsonga u uraganskom je preokretu izbacio prvog favorita turnira Rogera Federera

Federer, koji je Wimbledon osvajao šest puta, je protiv crnoputog Francuza poveo sa 6:3, 7:6 (3) i baš ništa nije dalo naslutiti da će uslijediti komplikacija. Federer u dva seta nije izgubio nijedan servis, a u karijeri je samo jednom (Nalbandian u finalu Šangaja 2005.) izgubio meč u kojem je vodio s 2:0 u setovima.

Ipak, Tsonga je počeo briljirati. Prije dva tjedna je u Queensu izbacio Rafaela Nadala i igra najbolju travnatu sezonu karijere. Inače, ovo mu je bila druga pobjeda nad Rogerom u šest dvoboja, a i prva je došla nakon vodstva Federera 5:1 u odlučujućem trećem setu. Do kraja meča nije izgubio niti jedan servis, a početkom svakog seta uzimao je Federerov početni udarac i mirno setove privodio kraju. Tri puta po 6:4 i Tsonga je ušao u prvi polufinale Wimbledona karijere.

Tamo ga čeka Novak Đoković koji je slomio izvrstan otpor australskog Hrvata Bernarda Tomica. Konačan rezultat bio je 6:2, 3:6, 6:3, 7:5, s tim da je Tomic pri vodstvu 5:4 u četvrtom setu imao 0:30. Ipak, Srbin je došao do 46. pobjede u karijeri i svlada li Tsongu u polufinalu u ponedjeljak će postati prvi igrač svijeta i u slučaju da Rafael Nadal obrani naslov.

t-portal

Autor/ica 29.6.2011. u 09:44