Trener koji je vratio rukomet u BiH:Marković: možemo nositi sa najboljima

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 09:53

Trener koji je vratio rukomet u BiH:Marković: možemo nositi sa najboljima

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković bio je zadovoljan igrom svojih izabranika u susretu 2. kola kvalifikacija za EP s Danskom. Iako je naš tim poražen 23:25, momci su pokazali da se mogu nositi i sa najboljim svjetskim selekcijama.

“Igrali smo bez Ivana Karačića, jednog od naših najboljih igrača. Bilo je jako malo vremena da se Perišić uigra s nama. Vidi se da fali organizacije u napadu. Moram biti zadovoljan s ovom predivnom publikom, šteta što nije bio barem bod”, rekao je Marković.

Selektor je bio jako zadovoljan igrom u odbrani.

“Ako budemo ovako igrali u odbrani sigurno se možemo nositi i sa najvećim reprezentacijama svijeta. Prevagnulo je njihovo iskustvo iz velikih utakmica, ali mislim da imamo vremena da se dobro spremimo za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Marković.

I Nikola Prce smatra da su njegovi saigrači bili odlični u odbrani.

“Napad je malo štekao, ali je to logično jer je Danska jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Nisam zadovoljan svojom igrom, jer sam ove dvije utakmice bio u lošoj formi, ali idemo dalje. Karačić nam je nedostajao jer je posljednjih godina stub u našoj sredini, ali bilo je dobro jer smo držali jednu Dansku u neizvjesnosti do kraja”, rekao je Prce i dodao da je poraz od dva gola razlike sa viceprvacima svijeta dobar rezultat.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 09:53