Transfer stoljeća: Nijemci najavljuju veliki prasak

tačno.net
Autor/ica 26.6.2015. u 12:58

Transfer stoljeća: Nijemci najavljuju veliki prasak

Dok su drugi kupovali i kompletirali transfere posljednjih sedmica, Bayern je bio jako tih i ima njemačkog šampiona nije se previše pominjalo u mediji, posebno kada su u pitanju dolasci na Allianz Arenu. A onda je uslijedila bombastična vijest da je Daglas Costa novi igrač bavarske mašinerije i sve se promijenilo!

Samo dan poslije pravog potresa koji je minhenski gigant napravio na europskoj pijaci, njemački Bild, koji gotovo uvijek plasira tačne informacije, donosi sljedeću najavu – Bayern daje Bastian Schweinsteigera i džak para za Angela Di Mariju!

Iako se nedavno pojavila informacija da bi kapiten njemačke reprezentacije želio da odradio kompletan ugovor do kraja (ističe narednog ljeta prim. aut.) u međuvremenu 30-godišnji centralni vezista promijenio je mišljenje i donio odluku da želi da ode! To bi uprava Bayerna htjela da iskoristi kao mamac za Angela Di Mariju, čiji pompezni dolazak u United prošlog ljeta nije ispratila dobra sezona, prenosi Mozzartsport.

Transfer bi mogla da ubrza i vijest koja je objavljena nedavno, a u kojoj se navodi da se Franck Ribery povjerio prijateljima i poručio da napušta fudbal jer ne može da oporavi povređeni skočni zglob!

Bayern će svakako biti primoran da potraži zamjenu za jednog od najboljih evropskih krila u prethodnoj deceniji, a Di Marija je izgleda prvi i za sada jedini pik Pepa Guardiole.

Pitanje je samo koju će sumu novca Bayern ponuditi Untiedu u zamjenu za 27-godišnjeg Argentinca, s obzirom da je Schweinsteigerova zvanična cijena 25 miliona eura, a Di Marijina čak 65 miliona eura

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.6.2015. u 12:58