Totalno smo razočarali i igrom i rezultatom, sram nas je

Autor/ica 27.3.2011. u 01:18

Totalno smo razočarali i igrom i rezultatom, sram nas je

Nismo bili ni približno na razini kao što smo trenirali ovaj tjedan. Budući da je podbacilo dosta igrača u igri prema naprijed, bez ekstra poteza teško je bilo probiti Gruziju, a oni su ovaj put izostali, objašnjava izbornik Bilić

TBILISI Tako izgleda čovjek kojemu su potonule sve lađe. Razrogačenih očiju. Pogleda uprta u prazno. Praznina u pogledu i duši.

Razočarali!

Luka Modrić: – Ovo je katastrofa. Bili smo jako loši, ne znam što bih rekao. Totalno smo razočarali. Svi od reda. Sram me poslije ove utakmice. Što je, tu je. Ima još dosta utakmica do kraja. Svi smo na bod razlike, sve je na nama. Pokazat ćemo karakter do kraja kvalifikacija. Ovo nitko nije očekivao, Gruzija je definitivno najslabija reprezentacija od koje sam izgubio. Najbolji smo u skupini, ali to moramo pokazati na terenu, a ne pričom po novinama. 

Ivan Rakitić: – Razočarali smo, trebali smo uzeti barem bod. Nije bitno što smo izgubili od najslabijega protivnika, nego što nismo bili napaljeni kao oni. Moramo što prije promijeniti našu igru, ne stvaramo prilike. Moramo dignuti glave i krenuti dalje. 

Darijo Srna: – Nismo bili na očekivanoj razini, izgubili smo tri zlatna boda. Nismo bili karakterni, nismo stvarali šanse i primili smo nesretni autogol. Lopta je pogodila Lovrena i završila u golu. 

Vedran Ćorluka: – Igrali smo jako sporo u napadu, nismo pronašli načina kako doći do gola. U nastavku smo krenuli neoprezno i otvorili dosta prostora protivnicima. Ključ poraza je potpuni podbačaj u napadu. 

Vedran Runje: – Gruzijci su imali jedan udarac, a i taj je bio… Onako. Čestitam Gruzijcima samo na fanatičnosti. Ne, ne mislim da smo zakomplicirali odlazak na Europsko prvenstvo.

– Čestitam domaćinima na fanatičnoj borbenosti, pobjedi i igri u granicama svojih objektivnih mogućnosti. Na žalost, ovim porazom smo si zakomplicirali život u skupini. Gruzija, koja je i prije bila u igri, sada je debelo »unutra«. Trebamo dignuti glave, pripremiti se za prijateljsku utakmicu s Francuskom. Situacija je daleko od idealne, ali nije ništa izgubljeno. Imamo do kraja još pet utakmica. Što se dogodilo? Nismo bili ni približno na razini kao što smo trenirali ovaj tjedan. Budući da je podbacilo dosta igrača u igri prema naprijed, bez ekstra poteza teško je bilo probiti Gruziju, a oni su ovaj put izostali. Dolazili smo u zonu udarca nedovoljno konkretni i opasni… 

Jedan slučajni udarac (Petrić) u okvir gruzijskih vrata i… Ništa više. Zašto? 

– Sve smo pokušali, novim sustavom htjeli smo zagospodariti sredinom terena, u nastavku smo zaigrali s dvojicom klasičnih napadača, ali jednostavno nismo bili opasni. 

Dok je Slaven pokušavao pronaći razloge jedne od najlošijih igara otkako je izbornik, na zaslone mobilnih telefona malobrojne hrvatske novinarske svite stizale su sms poruke s bezbroj upitnika. Jedno je sigurno, Slaven Bilić nepovratno je izgubio mir uoči neizvjesne završnice kvalifikacijskoga ciklusa. Nakon što je na jedvite jade uslijed posrtaja u minulim kvalifikacijama vratio povjerenje hrvatskoga puka, poslije sinoćnjega poraza suočit će se s još većim pritiscima. I kritikama. Potpuno opravdano. Sinoć je potrošio sav kredit. Više nema pravo na krivi korak. 

Za razliku od Bilića, Temuri Ketsbaia još će neko vrijeme živjeti na lovorikama. S punim pravom. Ako to nije bio, sinoć je postao heroj nacije. 
– Ovo je velika pobjeda, čestitam cijeloj Gruziji – rekao je Ketsbaia. – Ovo je naš dar naciji, koja je bila uz nas. Čestitam mojim momcima, dali su srce i dušu za ovu veliku pobjedu. Ponosan sam, jer su ovi momci konačno shvatili da mogu pobjeđivati. 

Svaka čast Ketsbai, ali najsretniji Gruzijac sinoć je bio Levan Kobiašvili

– Ne znam što bih rekao, pun sam emocija. Ovo je u svakom slučaju najsretniji dan u mom životu. Nemojte misliti da sam sretan što sam postigao pogodak, sretan sam, jer sam dio ove momčadi – poručio je Kobiašvili. kraj teksta

Novi list

Tagovi:
Autor/ica 27.3.2011. u 01:18