Teletović ponovo odličan, Netsi bolji od Warriorsa

tačno.net
Autor/ica 9.1.2014. u 09:25

Teletović ponovo odličan, Netsi bolji od Warriorsa

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su večeras u svom Barclays Centru ekipu Golden State Warriorsa rezultatom 102:98 uz još jednu sjajnu partiju Mirze Teletovića.

Prvi period je u potpunosti pripao Warriorsima. Rešetali su koš Netsa iz svih pozicija, a u posljednji minut su ušli sa 16 poena prednosti 32:16. Ipak, trojkama Mirze Teletovića i Joea Johnsona Netsi su uspjeli smanjiti zaostatak na minus 10 nakon prve dionice 32:22.

Netsi su seriju poena nastavili i u drugoj četvrtini. Serija je ukupno iznosila 17:3, te su Netsi stigli na samo minus dva 35:33. Iako su često izgledali smiješno u organizaciji napada, Brooklyn je uspio da se održava u igri zahvaljujući poenima iz drugih šansi. Garnettovim poenima na tri minute do kraja Netsi su nakon dugo vremena poveli 47:46.

Na dvije sekunde do kraja poluvremena Miza Teletović je dobio loptu, te je pogodio trojku sa zvukom sirene za plus sedam na poluvremenu u korist Netsa 59:52.

Natavio je Brooklyn s boljom igrom u drugom poluvremenu. Sredinom trećeg perioda otišli su na dvocifrenu prednost 67:56, ali su dozvolili Warriorsima da se vrate u igru. Trojkom Barnesa su prešli u vodstvo 76:75, što je bio rezultat nakon tri četvrtine.

Četvrta dionica donosi igru koš za koš. Nijedan tim nije uspio da se odvoji na veću razliku, a Curry je sjajnom igrom držao Golden State u minimalnoj prednosti. Nisu Netsi popuštali pa se u posljednje dvije minute utakmice ušlo neriješenim rezultatom 93:93.

Livingston je potom pogodio jedno bacanje, a David Lee pravi faul u napadu, što koristi Joe Johnson da pogodi bacanja za plus tri na minut do kraja 96:93. U veoma neizvjesnoj završnici bolje su se snašli Netsi iako je Curry konstantno vraćao Warriorse u igru, te je Brooklyn stigao do pobjede.

Mirza Teletović je za 29 minuta na parketu ubacio osam poena, te je imao 10 skokova. Joe Johnson je susret završio s 27 poena, dok je Stephen Curry kod Golden Statea ubacio 34 poena.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.1.2014. u 09:25