Susjedi apsolutni favoriti, poslastica na kraju

tačno.net
Autor/ica 13.9.2015. u 09:58

Susjedi apsolutni favoriti, poslastica na kraju

Danas će u Francuskoj biti odigrane i preostale četiri utakmice osmine finala, nakon kojih ćemo znati i sve četvrtfinalne parove. Tako su na programu sljedeći mečevi:

Hrvatska-Češka,
Srbija-Finska,
Italija-Izrael i
Litvanija-Gruzija.

Češka – Hrvatska

Koliko god Češka imala solidan turnir iza sebe, susret s Hrvatskom za njih će predstavljati najveći izazov do sada. Satoransky i Vesely predstavljaju Češki forte, no dojma smo da Hrvatska ima potrebnu širinu da ovu utakmicu bez većih teškoća riješi u svoju korist. Velike ambicije Hrvatske, širi roster, pa i priznatije trenersko ime, te spoj mladosti iskustva trebali bi za Češku selekciju biti nesavladiv protivnik.

Srbija – Finska

Susret koji nije potrebno posebno analizirati. Kvalitet i snaga na jednoj strani, spram solidnih Finaca doći će neminovno do izražaja, pa će Srbija utakmicu iskoristiti da zadrži dobar timski ritam i pripremi se za završne izazove.

Italija – Izrael

Italija i Izrael će odigrati utakmicu u kojoj presudnu ulogu mogu imati odbrane. Napadački obje selekcije stoje vrlo dobro, što se posebno može reći za Azure, koji bi budu li na potrebnom nivou, ipak trebali Izrael poslati kući, a sebi čekirati kartu za “osam odabranih”. Duel koji bi trebao biti i najzanimljiviji u današnjem programu.

Gruzija – Litvanija

Posljednju utakmicu osmine finala odigrat će selekcije Gruzije i Litvanije. Niti jedna od ovih ekipa nije do sada pokazala sav raskoš talenta i kvaliteta koji posjeduju, pa se za ovaj meč može reći kako donosi najveću dozu neizvjesnoti u današnjem programu. Valančiunas, Maciulis, Jankunas s jedne, te Pačulia, Markoishvili, Sanikidze s druge strane garantuju sudar koji će biti poslastica osmine finala.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.9.2015. u 09:58