Sušićeva nada: Jedva čekam amidžin poziv

tačno.net
Autor/ica 24.5.2013. u 14:13

Sušićeva nada: Jedva čekam amidžin poziv

Bratić selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, Tino, ovih je dana zvijezda u Hrvatskoj.

Mladi Sušić je bio najbolji igrač u dresu Hajduka, protiv Lokomotive (3:3) ugradio je gol i asistenciju u finalu Kupa Hrvatske.

Prezime Sušić u fudbalskim je krugovima dobro poznato. Njegov otac Sead i amidža Safet bili su sjajni igrači, a Safet je aktuelni selektor reprezentacije BiH, piše 24sata.hr.

“Zvao sam ga da mu čestitam, baš mi je drago – kazao je amidža Safet i dodao:

“Kada se god čujem s njim, on nikad nije zadovoljan, stalno tvrdi da mora biti bolji… Drago mi je da tako dobro igra, svi ga hvale, hvalio ga je i bivši trener. Hoću li ga zvati u reprezentaciju? Prvo mora riješiti nogometno državljanstvo jer je igrao za mlađe selekcije Belgije. Sigurno ću ga zvati kad to sredi, ali neće imati popusta iako sam mu amidža. Moram biti pošten prema sebi, ali i prema njemu”.

Tino je zadovoljan u Hajduku, a nada se kako će uskoro zaigrati i za reprezentaciju.

“Sad kad igram i kad pobjeđujemo, sve je puno ljepše. Imam još tri godine ugovora i nikamo mi se ne žuri. Volio bih nakon Kupa pokušati s Hajdukom osvojiti i prvenstvo, volio bih se izboriti i za reprezentaciju… Valjda će me amidža uskoro pozvati”, kaže Tino za 24sata.hr.

“Svi pitaju Seada kada će ga pozvati, a iako je rođen u Sarajevu, Tino nema BiH pasoš, to tek treba obaviti, izvaditi rodni list, ličnu kartu, pasoš… On ima belgijsko državljanstvo jer smo živjeli tamo, te hrvatsko, jer mu je majka Hrvatica. No uskoro ćemo i to riješiti”, rekao je Sead Sušić.

 

izvor:( sport.ba )

tačno.net
Autor/ica 24.5.2013. u 14:13