Schumi već mjesec dana u komi, Francuzi tvrde: Počeo je postupak buđenja!

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 10:07

Schumi već mjesec dana u komi, Francuzi tvrde: Počeo je postupak buđenja!

Nakon što je 29. prosinca prošle godine doživio nesreću na skijanju, Michael Schumacher je i dalje u komi.

Legendarni vozač Formule 1 operiran je dva puta nakon što je u francuskom Meribelu udario glavom u kamen. Zbog ozbiljnih ozljeda glave stavljen je u umjetnu komu.

O Schumijevom stanju nema službenih informacija još od 17. siječnja kada su liječnici kratko poručili da je Nijemac stabilno. Deset dana ranije je supruga Corina novinarima poručili da ostave njenu obitelj na miru u teškim trenucima.

L`Equipe: Najbolja vijest!

Francuski L`Equipe danas piše kako se Schumacherovo stanje popravilo, te da su liječnici počeli postupak postepenog buđenja iz kome.

“To je najbolja vijest u ovih mjesec dana iz Grenoblea. Međutim, i dalje treba biti oprezan. Postupak buđenja je spor i dugotrajan”, piše L`Equipe.

Nakon kome se teško vratiti u normalan život. Neki od liječnika čak spominju da Schumacher kada se probudi neće moći govoriti, koncentrirati se na nešto, pisati ili imati dugoročno pamćenje. Drugi stručnjaci smatraju da bi cijeli život mogao ostati u komi.

Kolege iz svijeta Formule 1 daju mu podršku. Felipe Massa, nekadašnji Schumacherov timski kolega, napisao je dirljivo pismo, dok je najbolji vozač današnjice Sebastian Vettel poručio da senada čudesnom oporavku.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 10:07