Sarajevo protivnika saznaje tačno u podne, Željezničar, Zrinjski i Olimpic u 13 i 14:30 sati

tačno.net
Autor/ica 18.6.2015. u 09:04

Sarajevo protivnika saznaje tačno u podne, Željezničar, Zrinjski i Olimpic u 13 i 14:30 sati

U ponedjeljak, 22. juna, bh. predstavnici u Ligi šampiona i Evropa ligi saznat će svoje protivnike.

UEFA je odredila proceduru žrijeba, Sarajevo kao šampion će igrati drugo pretkolo Lige šampiona, a Željezničar, Zrinjski i osvajač Kupa BiH prvu rundu kvalifikacija Evropa lige.

Prvi koji će saznati svog rivala će biti Sarajevo, žrijeb Lige šampiona je na programu tačno u podne. Prvo će biti izvučeni parovi prvog pretkola, a zatim i drugog.

U drugom pretkolu pored 30 klubova koji su izborili direktan plasman će se naći i kuglice timova sa oznakom ”pobjednik prvog para prvog kola kvalifikacija” do ”pobjednik četvrtog para prvog kola kvalifikacija”. Timovi iz prve runde kvalifkacija ukoliko su izbacili bolje rangiranu ekipu automatski preuzimaju koeficijent od poraženog.

Kuglice sa nosiocima će biti pozicionirane u jednu zdjelu, a one sa nenosiocima u drugu. Iz obje zdjele će biti uzeta po jedna loptica i postavljena u veliku zdjelu na sredini. Prvi izvučeni tim će svoj prvi meč igrati na domaćem terenu.

Dodajmo da će nosioci i nenosioci biti određeni naknadno. Utakmice drugo pretkola Sarajevo će igrati 14./15. i 21/22. jula.

Žrijeb prve runde kvalifikacija Evrope lige bit će odražan 13 sati, a u istom će se naći i naći Željezničar, Zrinjski i Olimpic. Istog dana u terminu od 14:30 bit će izvučeni i potencijalni parovi drugog pretkola Evropa lige.

Proces žrijebanja Evropa lige je identičan onom kao u Ligi šampiona, s tim da će u ovom slučaju umjesto paprića sa imenom svaki tim dobiti svoj broj.

Grupisanje žrijeba za drugo pretkolo će biti obavljeno nakon što se zavrži žrijeb prve runde kvalifikacija. I u ovom slučaju ukoliko nenosioc u prvom pretkolu izbaci nosioca automatski preuzima njegov koeficijent.

U prvom pretkolu će nastupiti ukupno 102 tima, a 51 pobjedniku će se u žrijebu za drugu rundu priključiti još 66 klubova.

Utakmice prvog pretkola Evropa lige igraju se 2. i 9. jula, dok su sureti drugog pretkola na programu 16. i 23. juna.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.6.2015. u 09:04