Rutinska pobjeda Bosne i Hercegovine

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 08:37

Rutinska pobjeda Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine rutinski je savladala ekipu Slovenije u Ljubljani rezultatom 0:3. Pogotke za naš tim postigli su Ibišević u 33 min. Pjanić u 41 minuti a rezervista Muamer Svraka u 80 minuti postavlja konačan rezultat.

Obje ekipe počele su sustret oprezno a prvu priliku imao je naš tim u 12 min. kada Pjanić odličnim šutem sa ivice šesnaesterca pokušava da matira Handanovića ali je čuvar milanskog Intera bio na oprezu.

Slovenci u 17 minuti imaju odličnu priliku preko Valtera Birse međutim Asmir Begović odlično interveniše i potvrđuje svijetsku klasu.

U 33 minuti Pjanić odličnim pasom pronalazi Vedada Ibiševića koji glavom matira nemoćnog Handanovića i dovodi naš tim u vodstvo.

Pjanić odličnu formu potvrđuje u 41 minutu kada nakon pasa Džeke odličnim šutem povečava vodstvo naše reprezentacije.

U nastavku Slovenci kreću agresivnije i u nekoliko navrata ozbiljno prijete međutim  udarce domačih igrača zaustavlja odlični Begović.

Treći gol naše reprezentacije postiže igrač Željezničara Muamer Svraka u 80 minuti nakon izvrsne akcije u kojoj je učestvovao Pjanić.

Ko kraja utakmice rezultat se nije mjenjao. Ovom pobjedom naši igrači potvrdili su odličnu formu pred odlučujući meč sa Grčkom u okviru kvalifikacija za svijetsko prvenstvo u Brazilu.

 

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 08:37