Ribery: Ronaldo je nezasluženo osvojio Zlatnu loptu

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 15:01

Ribery: Ronaldo je nezasluženo osvojio Zlatnu loptu

 Ribery je danas ”otvorio dušu” i iskazao u cijelosti svoje mišljenje u vidu dobitnika nagrade Ballon d’Or, te se osvrnuo i na tim godine u kojem nema nekih igrača koje je on želio vidjeti.

Franck Ribery je u konkurenciji za Zlatnu loptu osvojio treće mjesto po broju glasova, te se našao iza Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Javnost je mišljenja da ga je za osvajanje nagrade najviše sputavalo činjenica koja uopšte nema veze sa sportom. Kao što znamo Ribery je optužen za seks sa maloljenicom, a u vrijeme glasanja za osvajanje Ballon d’ORa, ponovo je aktivirana ova optužnica te ga uskoro očekuje suđenje za ovaj slučaj.

Uprkos činjenici da je sa Bayernom osvojio sve što se moglo osvojiti, i da je na individualnom planu uzeo sve nagrade, ali to mu nije bilo dovoljno da osvoji i ovu najprestižniju individualnu nagradu.

”Sa Bayernom sam osvojio sve što se može osvojiti, a i na individualnom planu sam uzeo dosta nagrada, međutim to se nije gledalo u glasanju, jer Ronaldo nije ništa osvojio, a dobio je ovu nagradu, po meni sasvim nezasluženo.” rekao je Ribery i dodao. ” Bilo je jasno da će Ronaldo osvojiti ovu nagradu, jer je zbog njega produžen rok za glasanje, to se nikada prije nije dogodilo, to je po svemu sudeći politički lobi”.

Ribery se osvrnuo i na FIFA tim godine, jer po njegovom mišljenju su se našli igrači koji ne zaslužuju da budu tu.

” U FIFA timu godine pojavila su se samo tri igrača Bayerna, no mišljenja sam da je trebalo da bude više. Suludo je da tu nema Arjena Robbena, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabe i Thomasa Mullera. Međutim još me više iznenadila činjenica da nema niti jednog igrača Borussie Dortmund, s obzirom da su bili viceprvaci Europe. Imena poput Marca Reusa, Roberta Lewandowskog i Mario Götzea su zaslušila da se nađu u tih Top 11 igrača po izboru FIFA”.

 

scsport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 15:01