Rajevac ne traži veliki novac i želi biti selektor BiH

tačno.net
Autor/ica 3.12.2014. u 11:07

Rajevac ne traži veliki novac i želi biti selektor BiH

Članovi “ad hoc” komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) nastavili su danas razgovore s kandidatima za selektora fudbalske A reprezentacije BiH.

U Olovu su obavili, kako kažu, “zadovoljavajući razgovor s Milovanom Rajevcem”, srbijanskim stručnjakom koji je sa selekcijom Gane igrao četvrtfinale Mundijala 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Kako saznaje Anadolu Agency (AA), Rajevac je tokom razgovora s predstavnicima N/FS BiH istakao da ne želi veliki novac, da je spreman prihvatiti uslove koje mu budu ponuđeni, jer istinski želi biti selektor BiH. Smatra da s bh. nacionalnim timom može napraviti dobre rezultate.

“Biti selektor BiH za mene je izazov. Zaista, volio bih ako bi se čelnici N/FS BiH odlučili za mene. Bila bi mi čast voditi kvalitetnu reprezentaciju kao što je Bosna. U svakom slučaju, vjerujem da će ljudi u Savezu donijeti pravu odluku i da će BiH igrati i pobjeđivati kao što je bio slučaj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu”, rekao je Rajevac.

Komisija N/FS BiH, osim s Rajevcem, do sada je pregovarala s Vahidom Halilhodžićem, koji je odbio biti nasljednik Safeta Sušića na užarenoj klupi. Oni s kojima su jučer obavljeni razgovori prihvatili bi posao selektora. To su Blaž Slišković, Dragan Okuka i Mehmed Baždarević. Do kraja sedmice razgovarat će i s Amarom Osimom, Farukom Hadžibegićem i najvjerovatnije Nijemcem Felixom Magathom.

Potom, komisija će skratiti listu kandidata od kojih će jedan od njih na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH 11. decembra biti izabran za selektora BiH. Novi selektor imat će zadatak da ekipu vrati na pobjednički kolosijek i s BiH pokuša izboriti plasman na Euro 2016.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 3.12.2014. u 11:07