Pogba će United koštati nevjerojatnih 269 milijuna eura

tačno.net
Autor/ica 1.8.2016. u 14:48

Pogba će United koštati nevjerojatnih 269 milijuna eura

TRANSFER Paula Pogbe (23) u Manchester United sve je bliži ostvarenju i mogao bi biti realiziran najkasnije sljedećeg tjedna, objavljuju britanski mediji.

Procjenjuje se da će prelazak Pogbe iz Juventusa u Manchester United vrijediti 116 milijuna eura, što će biti rekordni transfer u povijesti nogometa.

Talijanska La Repubblica piše da će Pogba, koji je iz Uniteda prije četiri godine besplatno otišao u Juventus, klub s Old Trafforda ukupno koštati 269 milijuna eura. Naime, 116 milijuna dobit će Juventus, United će Pogbinom agentu platiti 23 milijuna eura provizije, a ostatak je plaća francuskog reprezentativca.

“Koliko bi onda Scoles vrijedio…”

“Ako Pogba vrijedi 120 milijuna eura, onda zamislite koliko je United trebao platiti za Paula Scholesa – najboljeg veznjaka s kojim sam ikad igrao”, komentirao je legendarni Urugvajac Diego Forlan.

Wenger: Ludost

A da je ovolika odšteta ludost smatra i Arsene Wenger.

“Pogbina odšteta je apsolutna ludost ako ga ne možete priuštiti, a ako možete priuštiti to, onda ga možete i opravdati. Ali sigurno je da je potpuna ludost u usporedbi s normalnim životom”, izjavio je Arsenalov menadžer.

Dosad je najskuplji transfer bio onaj Garetha Balea, koji je 2013. iz Tottenhama prešao u Real Madrid za 100 milijuna eura. Cristiano Ronaldo je 2009. iz Manchester Uniteda otišao u Real za 94 milijuna, a ovog ljeta je Gonzalo Higuain iz Napolija otišao u Juventus za 90 milijuna eura.

index.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 1.8.2016. u 14:48