Počela invazija na Kaunas, Zmajevi će imati fantastičnu podršku

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 07:17

Počela invazija na Kaunas, Zmajevi će imati fantastičnu podršku

Nogometna reprezentacija BiH imat će ogromnu podršku navijača na stadionu Darius i Girenas u Kaunasu u presudnom okršaju sa Litvanijom. Ovaj stadion prima nešto više od devet hiljada gledalaca, a kako stoje stvari, više od 80 posto kapaciteta bit će ispunjeno pristalicama Zmajeva.

Pristalice bh. reprezentacije iz svih dijelova svijeta i različitim prijevoznim sredstvima uputili su se u Kaunas, grad koji je drugi po veličini u Litvaniji i ima blizu 315 hiljada stanovnika.

Svi žele pružiti podršku izabranicima Safeta Sušića u historijskom dvoboju. Hiljade navijača žele biti tu i živjeti san, žele doživjeti ono što čekaju godinama – plasman na veliko takmičenje. U Litvaniji će pjevati glasno, najjače. Navijači su bili uz reprezentaciju na svim gostovanjima. Sa tribina su svojim pokličima doslovno bili 12 igrač.

Kada je u pitanju reprezentacija, ako ste običan, sasvim prosječan navijač, onda ćete debelo otići u crveno. Baš će vas biti briga koliko je u međuvremenu poskupjela voda ili koliko će poskupjeti grijanje. O tome ćete razmišljati kada se slegnu emocije.

Ako pobijedimo Litvaniju, u šta ne sumnjamo, započet će strategija sa stručnjacima za finansije o odlasku u Brazil 2014. godine.

klix

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 07:17