Pobjeda Zvezde ,poraz Partizana

Autor/ica 21.8.2011. u 14:19

Pobjeda Zvezde ,poraz Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde su upisali prvu pobedu u sezoni posle rutinskih 2:0 Javora na svom stadionu u 2. kolu Jelen Superlige.

Atmosferu na “Marakani” je pred početak utakmice podgrejala i infomacija da je Partizan poražen na gostovanju Slobodi, pa su izabranici Roberta Prosinečkog nošeni podrškom više hiljada bučnih navijača od starta krenuli ofanzivno

Navijači su pre meča pozdravili izlazak na teren Lija Adija posle dugo vremena, kao i činjenicu da je Evandro spreman da bude u prvoj postavi. Srpski Brazilac je i pokušavao da diktira tempo na sredini terena uz nekoliko opasnih prodora Lazovića po boku, ali Zvezda nije izgledala previše opasno.

 

Tako je bilo sve do 22. minuta, kada je Tošić posle izbijenog kornera i kratkog dodavanja Evandra natrčao na loptu i prosledio je u mrežu za 1:0

Zvezda je nastavila sa opsadom gola Ivanjičana, bez previše opasnih prilika, dok su na drugoj strani igrači Javora samo u nekoliko navrata izgledali spremni da napadnu. U takvoj igri, prvih 45 minuta je završeno bez previše novih uzbuđenja, iako je Zvezda zahvaljujući Lazoviću i Evandru imala šansu da udvostruči prednost.

 

Javor je na startu drugog dela igre izgledao mnogo življe. Nakon lepih poteza Evandra i Borhe, gosti su konačno pripretili na pravi način i najavili uzbudljivu utakmicu. Lopta je, ipak, ubrzo završila u njihovoj mreži.

 

Najbolji igrač Zvezde u poslednjih nekoliko utakmica Duško Tošić je odlično centrirao sa leve strane, a Evandro je ispred peterca glavom udvostručio prednost ekipe u 68. minutu.

Tagovi:
Autor/ica 21.8.2011. u 14:19