Platini: Volim Mourinha

Autor/ica 30.6.2011. u 07:23

Platini: Volim Mourinha

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Michel Platini izjavio je danas da voli trenera madridskog Reala, Portugalca Josea Mourinha, i pored gluposti koje su svojstvene trofejnom stručnjaku.
   
“Imam posebno poštovanje prema Mourinhu i njegovom radu”, istakao je Platini u intervjuu tiražnom španskom sportskom dnevniku “Marca”.
   
Prvi čovjek ekvopskog fudbala smatra da je šef stručnog štaba “kraljevskog kluba” zaslužio tri utakmice suspenzije zbog izjave koju je dao po završetku prve utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barcelone prošle sezone.
   
“Mourinho je tada pričao gluposti”, ocjenio je Platini insistirajući da njegovo veliko poštovanje prema kontroverznom Portugalcu “ne treba nipošto shvatiti kao odbranu postupaka prestupnika”.
   
Govoreći o zahtjevu čelnika Reala za umanjiivanje kazne Mourinhu, o kome će Disciplinska komisija UEFA odlučivati 29. jula, Platini je rekao da ne želi da se miješa u rad nadležnih organa.
   
“Znam da bi vi novinari voljeli da se objavi kako je Platini intervenisao ili će intervenisati da se Mourinho pomiluje, ali ja znam šta je moj djelokrug rada. Odluku o Mourinhovoj kazni donijeće ‘disciplinci’, a ne predsjednik”, poručio je Platini.
   
On je podsjetio da je u igračkoj karijeri imao veoma dobre odnose sa sudijama čak i kada je dobijao javne opomene od njih.
   
“Kada sam bio mali i nemiran dečko, dobijao sam od oca šamare za prestupe. On me nije tukao zato što me je mrzio, već za moje dobro”, zaključio je Platini.
   
Osim tri utakmice suspenzije, Mourinho je kažnjen i sa 50.000 eura novčane “globe”

Autor/ica 30.6.2011. u 07:23