Pellegrini bocnuo Mourinha: Moji igrači nisu poput londonskih “Plavaca”

tačno.net
Autor/ica 14.3.2015. u 13:28

Pellegrini bocnuo Mourinha: Moji igrači nisu poput londonskih “Plavaca”

Zlatan Ibrahimović nazvao ih je bebicama, fudbalski svijet ih je osudio za nedolično ponašanje, a sada je i trener najvećeg rivala Manchester Cityja “bocnuo” Mourinha i igrače Chelseaja, prenosi Goal.

Naravno, povod je besramno “žicanje” suca Kuipersa da isključi Zlatana Ibrahimovića u srijedu, nakon starta koji nije bio za crveni.

Nikad nećete vidjeti igrače Cityja da tako okruže suca. Možda će razgovarati sa sucem o spornoj situaciji, ali samo jednom tokom utakmice. Ali to nije način na koji je ova ekipa pripremana da pobjeđuje. Morate analizirati koji je ispravan način i koji nije“, kaže Manuel Pellegrini.

Nakon svake odluke fudbaleri Chelseaja skaču na suca i onemogućuju mu normalan rad. U mnogim utakmicama, sa mnogim protivnicima, oni uvijek rade pritisak na suca. Da, svaki trener priprema svoj tim na pobjedu, ali postoje različite vrste pobjeda. Možda dok pobjeđujete način nije važan. Ali kad ne pobjeđujete, a počnete kritizirati, to ne mogu prihvatiti.“, zaključio je Manuel Pellegrini.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 14.3.2015. u 13:28