Ogromno interesovanje za Zmajeve: U Sarajevo dolaze najveće svjetske medijske kuće

tačno.net
Autor/ica 14.5.2014. u 13:43

Ogromno interesovanje za Zmajeve: U Sarajevo dolaze najveće svjetske medijske kuće

 

Svoje reporterske ekipe na pripreme reprezentacije BiH u Sarajevo poslat će CNN, BBC, Sky Italia, TV Globo, najveća brazilska TV mreža, državna televizija Holandije, Kanade, Švedske… Dolaze novinari printanih i elektronskih medija iz Njemačke, Italije… Pripreme će pratiti i ugledni L’equipe, rekla je za Anadoliju Slavica Pecikoza, portparol N/FS BiH.

Ogromno medijsko interesovanje vlada za pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, pred prvi nastup državnog tima ove zemlje na velikom takmičenju, predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Za pripreme naše reprezentacije u Sarajevu od 15. do 27. maja akreditovana su čak 92 novinara, kamermana i fotoreportera iz brojnih zemalja svijeta. I do sada je vladao veliki interes za reprezentaciju BiH, ali ovo sada je nadmašilo sva dosadašnja”, istakla je Slavica Pecikoza, glasnogovornica N/FS BiH.

Ona je kazala kako to pokazuje koliko je reprezentacija BiH bitna ne samo domaćim, nego i svjetskim medijima.

“Svoje reporterske ekipe na pripreme reprezentacije BiH u Sarajevo poslat će CNN, BBC, Sky Italia, TV Globo, najveća brazilska TV mreža, državna televizija Holandije, Kanade, Švedske… Dolaze novinari printanih i elektronskih medija iz Njemačke, Italije… Pripreme će pratiti i ugledni L’Equipe, i mnogi drugi”.

Pecikoza i press služba N/FS BiH, kažu, “zatrpani su zahtjevima za intervjue selektora Safeta Sušića i brojnih reprezentativaca”, koji su došli iz svih dijelova planete.

“Više i ne brojimo koliko ih je. Zaista, interesovanje je ogromno. Imamo posla preko glave, ali sve nas čini ponosnima što je BiH u medijskom centru svjetske javnosti, ovaj put po lijepim stvarima”.
Pripreme fudbalski reprezentativci BiH za SP počet će zvanično sutra, 15. maja, okupljanjem u hotelu Hercegovina, u sarajevskom predgrađu Ilidži. Prvi trening obavit će u subotu, a tim od 24 igrača selektor Sušić trebao bi kompletirati početkom iduće sedmice.

sport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 14.5.2014. u 13:43