Noć kada je gorio Split

Autor/ica 13.2.2011. u 00:09

Noć kada je gorio Split

Ne samo u Splitu u kojem je točno u ponoć u zrak, na visinu od dvjesto metara, odletjelo preko tri tisuće raketa, upaljeno tko zna koliko dimnih baklji, priređeno na stotine vatrometa…

Kada je ponoć otkucala i označila Hajdukov stoti rođendan nebo se zažarilo, u jednom trenutku se činilo kao da je dan zamijenio noć.

Na Hajdukov stoti rođendan. U Splitu su baklje letjele iz svih gradskih kvartova, na Braču su navijači priredili bakljadu dugačku osam kilometara. Impresivne slike stizale su iz Dubrovnika, legendarne zidine osvjetljene bakljama naklonile su se Hajdukovoj stogodišnjoj legendi. Slično je bilo u svim gradovima u kojima živi makar jedan Hajdukov navijač, noć stotog rođendana bila je posebna za svakoga.

Ma kakav Rio, ma kakav Brazil, ovo se samo u Splitu može dogoditi – ushićeno je govorio jedan od slavljenika. Fascinantna je ta ljubav Hajduka i njegovih navijača, ona se ne mjeri rezultatima, igračima, uprava. Ona je jednostavno unutra, duboko u srcu. I ta srca su točno u ponoć pokazala što im Hajduk znači.

Dok su navijači diljem kugle, nema kutka na kojem se te noći nije spomenuo Hajduk, slavili rođendan u Poljudu su čelnici odgledali premijeru HTV-ovog dokumentarca o slavnom klubu i dočekali ponoć. Uzajamne čestitke, oni kojima je Hajduk u srcu jedni drugima su čestitali rođendan.

Na premijeru filma stigao je i predsjednik HNS-a Vlatko Markovića, u pratnji mu je bio neizostavni Zorislav Srebrić.

– Veličanstvena proslava – ponavljao je Marković, kojeg dugo nije bilo u Splitu, ali Hajdukov rođendan nije mogao propustiti. Pa, i on je sjedio na Hajdukovoj klupi, zna što to znači…

večernji.hr

Tagovi:
Autor/ica 13.2.2011. u 00:09