Mirko Filipović: ‘Posebno sam uzbuđen jer ovo je za mene jedna od najvažnijih borbi u karijeri

Autor/ica 7.3.2012. u 16:54

Mirko Filipović: ‘Posebno sam uzbuđen jer ovo je za mene jedna od najvažnijih borbi u karijeri

Sve je spremno za ‘Final Fight’, borilački spektakl u zagrebačkoj Areni na kojem će sudjelovati jedan od najpopularnijih hrvatskih sportaša Mirko Cro Cop Filipović

Do spektakularne borbe Mirka Cro Copa Filipovića, koja je na rasporedu u subotu 10. ožujka, ostalo je još četiri dana.

Uoči glavne press konferencije Mirko Cro Cop Filipović iRay Sefo srdačno su se pozdravili, no sasvim je jasno kako u ringu neće biti tako.

‘Posebno sam uzbuđen jer ovo je za mene jedna od najvažnijih borbi u karijeri, moja velika prilika jer se po prvi puta borim pred svojim navijačima od kada sam se etablirao’, u uvodu je rekao Cro Cop.

‘Borio sam se, istina, jednom već u Zagrebu, ali tad nisam bio u A-ligi boraca. Sefo je borac iz zlatnog doba, jedini s kojim se u karijeri nisam borio, igrom sudbine, a nije nas ni ždrijeb spojio’, dodao je Mirko.

Na pitanje u kakvoj je formi i jesu li sve ozljede iza njega Mirko je kazao:

‘Ja sam 100% spreman, rehabilitacija je prošla odlično i ne mogu dočekati subotu. Bit će to pravi spektakl. U dobroj sam formi, a vjerujem da je i Sefo u dobroj formi jer će mu to trebati’, kazao je Mirko koji je kako bi dodatno poboljšao kondiciju dosta vježbao hrvanje.
‘Zadnjih šest tjedana treniram isključivo stand up, no moram reći kako se ova borba mnogo razlikovati u odnosu na Pride ili UFC iako su rukavice za ovu borbu malo deblje (umjesto 6 sada su 10 unca, op.a.)

Nasmijani Sefo u uvodu je rekao kako je u odličnoj formi jer živi u dvorani i trenira šest dana u tjednu po dva puta.
‘Vjerujem da će to biti velika broba, Mirko je legenda i zato mi ova borba puno znači.’

Sefa je sustiglo pitanje boji li se one kako Mirkova desna noga znači bolnicu, a desna groblje.

‘Nije tajna da je on dobar borac, top klasa, ali morate znati da sam se ja borio s najboljima, no nitko me nije uspio nokautirati high-kickom. Garantiram vam sto posto da će prije završnog zvona jedan od nas zaspati, rekao je sa smiješkom Novozelanđanin te nakon toga otkrio u čije će se ime u subotu boriti.

‘Izgubili smo nedavno prijatelja, Mikea Bernarda, sjećamo ga se kao velikog borca, a ovu borbu ćemo Mirko i ja posvetiti njemu.’

Dodajmo još kako je Orsat Zovko, Mirkov menadžer i glavni organizator priredbe, otkrio kakvo je stanje s ulaznicama.

‘Interes je neviđen, ostalo je još nešto najjeftinijih ulaznica koje koštaju 150 kuna, a sve skupe uključujući one pored ringa i VIP su rasprodane. Učinili smo sve sa svoje strane da napravimo svjetski spektakl. Bilo bi loše da dvorana u gorenjem prstenu bude poluprazna’.

Michael Buffer, svjetski poznati najavljivač koji će u subotu u Areni biti gotovo jednako velika zvijezda kao i borci u glavnom meču, nije htio favorizirati nikoga.

‘Vrlo teško pitanje… Poznajem ih obojicu, još od K1 Grand Prixa 1999. godine u Tokiju. Neću ništa prognozirati jer ne bi bilo dobro zamjeriti se jednom od ove dvojice velikih dečkiju. Obojica su mi prijatelji. No, ovo će biti veliki meč koji će se prenositi u 60 zemalja i pozivam sve da od početka prate spektakl na kojem će biti 10 borbi’, kazao je 67-godišnji Amerikanac.

Za najvatrenije ljubitelje MMA boraca dodajmo kako će u četvrtak u 17 sati za njih trening Filipovića i Sefa biti otvoren te će se po uzoru na UFC biti druženje i fotografiranje s navijačima, a dan kasnije u hotelu Sheraton u 17 sati zakazano je službeno vaganje.

Mirko iz najboljih dana
 


Tagovi:
Autor/ica 7.3.2012. u 16:54