Martić: Već sam rekao selektoru da želim igrati za BiH

tačno.net
Autor/ica 31.3.2015. u 09:37

Martić: Već sam rekao selektoru da želim igrati za BiH

Ivan Martić nedavno je obavio razgovor sa selektorom Mehmedom Baždarevićem i u budućnosti će nastupati za bosanskohercegovačku reprezentaciju.

“Bosanac” sa švicarskim pasošem pažnju bh. javnosti skrenuo je dobrim nastupima u Seriji A, što potvrđuje i činjenica da je već nekoliko puta našao svoje mjesto u idealnoj momčadi kola.

Martić je u posljednjoj utakmici odigrao sat vremena u porazu od Lazija, a to je bilo sasvim solidno izdanje 24-godišnjeg fudbalera koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je zadovoljan svojim ovosezonskim partijama.

“Mogu slobodno reći da sam zadovoljan. Ovo mi je tek prva sezona u Italiji i mnogo teško je snaći se mladim igračima ovdje. Što se tiče Verone, dosta toga će nam zavisiti od naredne utakmice sa Cesenom. Ako pobijedimo onda plovimo ka gornjem dijelu tabele i sigurno da ćemo imati razloga za zadovoljstvo”, riječi su Martića na početku razgovora za SportSport.ba.

Toliko o Veroni. Razgovor je prešao na reprezentativni plan, a Martić nam se pohvalio da je gledao reprezentaciju BiH protiv Andore.

“Igra u prvom poluvremenu nije bila zadovoljavajuća, ali u nastavku susreta vidjelo se ko je kvalitetniji i na kraju smo zasluženo slavili. Bilo bi lijepo nastaviti pobjeđivati i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo”, riječi su Martića, koji je potom dodao:

“Ja sam već razgovarao sa selektorom i rekao sam da želim igrati za BiH, tako da se nadam da ću uskoro ostvariti svoj cilj. Tu odluku donio sam zajedno sa svojim roditeljima i vjerujem da nisam pogriješio.”

Martić je od igrača iz BiH koji igraju u Seriji A posebno izdvojio Miralema Pjanića.

“Uh, Pjanić je majstor. Pratio sam ga još dok je igrao u Lyonu i sa svojom fenomenalnom tehnikom zaslužuje mjesto u samom vrhu. Nisu loši ni Lulić, Zukanović i Đurić, ali Pjanić je Pjanić”, zaključio je Martić na kraju razgovora.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 31.3.2015. u 09:37